IMR prodat za 1,1 milijardu dinara

Bez autora
Oct 21 2019

Industrija motora Rakovica AD u stečaju prodata je za 1,1 milijardu dinara konzorcijumu koji čine Institut za izgradnju grada i akcionarskom društvu "Hempro" iz Beograda. To je oko 9.160.000 evra. Agencija za licenciranje stečajnih upravnika je 30. septembra organizovala prodaju IMR-a metodom javnog prikupljanja ponuda. Odbor poverilaca doneo je odluku o prihvatanju ponude 15. oktobra ove godine. Vrednost Industrije motora procenjena je na oko 2,9 milijardi dinara, a prihvaćena je ponuda u visini od 1,1 milijardu dinara.

IMR prodat za 1,1 milijardu dinaraIndustrija motora Rakovica AD u stečaju prodata je za 1,1 milijardu dinara konzorcijumu koji čine Institut za izgradnju grada i akcionarskom društvu "Hempro" iz Beograda. To je oko 9.160.000 evra.

Agencija za licenciranje stečajnih upravnika je 30. septembra organizovala prodaju IMR-a metodom javnog prikupljanja ponuda.

Odbor poverilaca doneo je odluku o prihvatanju ponude 15. oktobra ove godine.

Vrednost Industrije motora procenjena je na oko 2,9 milijardi dinara, a prihvaćena je ponuda u visini od 1,1 milijardu dinara.

Procenjena vrednost od 2,93 milijarde dinara odnosi se na sedam pogona, magacine, skladišta površine 75.997 kvadratnih metara, i druge objekte.

"U paketu" je i celokupna oprema fabrike za proizvodnju motora, traktora i kabina, alati i zalihe materijala za proizvodnju.

Industrija motora Rakovica, nekadašnji proizvodni gigant, upošljavao je više od 7.000 radnika.

IMR je u stečaju od 4. aprila 2017. godine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik