Vlada usvojila cjenovnik putarina na autoputevima u RS

Bez autora
Oct 24 2019

Vlada Republike Srpske usvojila je danas, na 43. sjednici, u Banjaluci, Uredbu o visini putarine, kojom se utvrđuje visina putarine na svih 106 kilometara autoputa koji je u upotrebi i to kroz zatvoreni sistem naplate putarine.Uredbom se utvrđuje visina putarine za korišćenje autoputa po klasama vozila, način i sredstva plaćanja putarine, kao i stimulativni modeli plaćanja za elektronsku naplatu putarine. Kao stimulativni modeli plaćanja za elektronsku naplatu putarine predviđene su periodične, mjesečne ili godišnje pretplatne karte koje će vrijediti za određenu relaciju i popusti u rasponu od 15% do 25% koji će vrijediti na cijeloj mreži atuputeva.

Vlada usvojila cjenovnik putarina na autoputevima u RSVlada Republike Srpske usvojila je danas, na 43. sjednici, u Banjaluci, Uredbu o visini putarine, kojom se utvrđuje visina putarine na svih 106 kilometara autoputa koji je u upotrebi i to kroz zatvoreni sistem naplate putarine.

Uredbom se utvrđuje visina putarine za korišćenje autoputa po klasama vozila, način i sredstva plaćanja putarine, kao i stimulativni modeli plaćanja za elektronsku naplatu putarine.

Kao stimulativni modeli plaćanja za elektronsku naplatu putarine predviđene su periodične, mjesečne ili godišnje pretplatne karte koje će vrijediti za određenu relaciju i popusti u rasponu od 15% do 25% koji će vrijediti na cijeloj mreži atuputeva.

Tako će prema novom cjenovniku putarina za laka motorna vozila do naplatnog mjesta Kladari iz pravca Prnjavora iznositi 3 KM, iz pravca Drugovića 5, Laktaša 6, a najskuplja će biti iz pravca Čatrnje 10 maraka.

Putarina tako za autobus bez prikolice do, na primjer, naplatnog mjesta Prnjavor iz pravca Kladara iznositi devet maraka, a najskuplja će biti iz pravca Čatrnje 21 KM.

Za kamione sa četiri osovine sa ili bez prikolice putarina će, na primjer do naplatnog mjesta Laktaši iz pravca Drugovića iznositi 5 maraka, a najskuplja će biti iz pravca Kladara i iznosiće 30 KM.

Kompletan cjenovnik možete da pogledate klikom OVDJE.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik