Folksvagen će proizvoditi milion električnih automobila

Bez autora
Oct 29 2019

Nemački „Folksvagen” će povećati proizvodnju električnih automobila na oko milion vozila do kraja 2022. godine, sudeći prema proizvodnim planovima kompanije. To će nemačkom proizvođaču omogućiti da pretekne „Teslu”, a od Kine će napraviti ključno „bojno polje”. Folksvagen već sprema svoje dve fabrike u Kini za proizvodnju električnih automobila u narednoj godini koje će, prema planovima, imati proizvodni kapacitet od 600.000 vozila. Američka kompanija „Tesla” i dalje nastoji da ostvari svoj cilj proizvodnje od preko 500.000 automobila godišnje izgradnjom nove fabrike u Šangaju, dok se „Folksvagen” može osloniti na postojeću radnu snagu u svojim dvema fabrikama u Antingu i Fošanu kako bi proizveo automobile sa nultom emisijom štetnih gasova.

Folksvagen će proizvoditi milion električnih automobilaNemački „Folksvagen” će povećati proizvodnju električnih automobila na oko milion vozila do kraja 2022. godine, sudeći prema proizvodnim planovima kompanije u koje je agencija Rojters imala uvida.

To će nemačkom proizvođaču omogućiti da pretekne „Teslu”, a od Kine će napraviti ključno „bojno polje”, ocenjuje britanska agencija.

Folksvagen već sprema svoje dve fabrike u Kini za proizvodnju električnih automobila u narednoj godini koje će, prema planovima, imati proizvodni kapacitet od 600.000 vozila.

Američka kompanija „Tesla” i dalje nastoji da ostvari svoj cilj proizvodnje od preko 500.000 automobila godišnje izgradnjom nove fabrike u Šangaju, dok se „Folksvagen” može osloniti na postojeću radnu snagu u svojim dvema fabrikama u Antingu i Fošanu kako bi proizveo automobile sa nultom emisijom štetnih gasova, navodi Rojters, prenosi Tanjug.

Nemačka kompanija sa sedištem u Volfsburgu reorganizovaće do 2022. godine svojih osam pogona širom sveta, koji će biti specijalizovani za proizvodnju električnih automobila, tvrde viši rukovodioci „Folksvagena” za Rojters.

Tako bi nemački gigant mogao da postane najveći svetski proizvođač automobila sa nultom emisijom štetnih gasova, ocenjuje britanska agencija.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik