U Kraš Grupi zarada 18,5 milijuna kuna, za 1,7 milijuna veća nego 2018.

Bez autora
Oct 31 2019

Kraš je prvih devet mjeseci ove godine povećao i zaradu i prihode poslovanja. Tvrtka je u tri tromjesečja ostvarila konsolidirane prihode od 704,3 milijuna kuna, a to je oko jedanaest milijuna kuna više nego u istom razdoblju 2018. godine. Zarada je 18,5 milijuna kuna, odnosno za 1,7 milijuna kuna veća nego godinu ranije. Kraš ima stabilne rezultate poslovanja u posljednjim godinama, koje nije nagrizla ni kriza u Agrokoru. U fokusu je javnosti zbog agresivnog kupovanja dionica od početka rujna kojom je srbijanski poduzetnik Nebojša Šaranović pokušao preuzeti tvrtku.

U Kraš Grupi zarada 18,5 mil kuna, za 1,7 mil. veća nego 2018.Kraš je prvih devet mjeseci ove godine povećao i zaradu i prihode poslovanja. Tvrtka je u tri tromjesečja ostvarila konsolidirane prihode od 704,3 milijuna kuna, a to je oko jedanaest milijuna kuna više nego u istom razdoblju 2018. godine.

Zarada je 18,5 milijuna kuna, odnosno za 1,7 milijuna kuna veća nego godinu ranije. Kraš ima stabilne rezultate poslovanja u posljednjim godinama, koje nije nagrizla ni kriza u Agrokoru.

U fokusu je javnosti zbog agresivnog kupovanja dionica od početka rujna kojom je srbijanski poduzetnik Nebojša Šaranović pokušao preuzeti tvrtku. Pritom je cijenu dionica podigao na nevjerojatnih 1050 kuna. I u srijedu se na Zagrebačkoj burzi trgovalo dionicom Kraša po toj cijeni, ali je promet mali.

Šaranović je dao nalog za kupnju 80 tisuća dionica prije tjedan dana, ali kupio je tek osam tisuća dionica. U ovom trenutku drži oko 24,5 posto Kraša, a u njih je uložio najmanje 280 milijuna kuna.

Vlasnik najvećeg pojedinačnog paketa, Mesna industrija braće Pivac objavio je ponudu za preuzimanje dionica po cijeni od 430 kuna. Za manje od 28 dana, koliko još traje ponuda, moći će se uključiti u kupovinu dionica na tržištu i konkurirati Šaranoviću, ali ne gori mu pod nogama jer radnici dioničari okupljeni u Kraš ESOP kontroliraju većinu tvrtke.


Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik