Gubitak Croatia Airlinesa u devet mjeseci 48,4 milijuna kuna

Bez autora
Nov 03 2019

Gubitak Croatia Airlinesa u devet ovogodišnjih mjeseci iznosio je 48,4 milijuna kuna, dok je samo u trećem tromjesečju domaća aviokompanija ostvarila neto dobit od 41 milijun kuna, priopćeno je u četvrtak iz CA. Iako je u drugom i trećem tromjesečju ostvarena dobit, ona nije dovoljna za pokrivanje gubitaka zimskog razdoblja niske potražnje na hrvatskom zrakoplovnom tržištu te je u razdoblju od siječnja do rujna 2019. ostvaren gubitak iz poslovanja u visini od 30,4 milijuna kuna. S neto rezultatom financiranja krajnji gubitak iznosi 48,4 milijuna kuna.

Gubitak Croatia Airlinesa u devet mjeseci 48,4 milijuna kunaGubitak Croatia Airlinesa (CA) u devet ovogodišnjih mjeseci iznosio je 48,4 milijuna kuna, dok je samo u trećem tromjesečju domaća aviokompanija ostvarila neto dobit od 41 milijun kuna, priopćeno je u četvrtak iz CA.

- Iako je u drugom i trećem tromjesečju ostvarena dobit, ona nije dovoljna za pokrivanje gubitaka zimskog razdoblja niske potražnje na hrvatskom zrakoplovnom tržištu te je u razdoblju od siječnja do rujna 2019. ostvaren gubitak iz poslovanja u visini od 30,4 milijuna kuna. S neto rezultatom financiranja krajnji gubitak iznosi 48,4 milijuna kuna, navodi se u priopćenju.

- Operativni prihodi u razdoblju od siječnja do rujna bili su 1,4 posto veći u odnosu na isto razdoblje lani, a uz zadržavanje istog broja prevezenih putnika kao i u razdoblju od siječnja do rujna 2018. i prihodi od putničkog prometa na razini su istog promatranog razdoblja 2018. godine, dodaje se.

U prvih devet mjeseci CA je prevezao 1.701.571 putnika, što je na razini istog razdoblja lani. Za 0,1 postotni bod povećan je putnički faktor popunjenosti, koji je iznosio od 73,8 posto. U međunarodnom redovitom prometu prevezeno je dva posto više putnika, dok je u domaćem redovitom i "charter" prometu bilo manje putnika u odnosu na isto razdoblje 2018.

- CA-ovi zrakoplovi su tijekom ovogodišnje turističke sezone u redovitom prometu letjeli na osam hrvatskih i 30 međunarodnih odredišta u 24 države, a pritom su Zagreb izravno povezivali s 24 europska odredišta u 22 države, stoji u priopćenju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik