Zasijano manje od 50 odsto planiranih površina

Bez autora
Nov 03 2019

Jesenja sjetva u prijedorskoj regiji završena je na manje od 50 odsto od planiranih 6.200 hektara, rekao je rukovodilac prijedorske kancelarije Resora za pružanje stručnih usluga u poljoprivredi pri resornom ministarstvu Danijel Egić. On je naveo da je obrada zemljišta bila otežana zbog nedostatka vlage, a i sezona za strna žita je bila loša. Nadamo se da će povećanje podsticaja za sjetvu pšenice od Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede sa 200 KM na 300 KM doprinijeti tome da bude zasijano 70 odsto od 2.800 hektara pšenice koliko je bilo ranijih godina, naveo je Egić.

Zasijano manje od 50 odsto planiranih površinaJesenja sjetva u prijedorskoj regiji završena je na manje od 50 odsto od planiranih 6.200 hektara, rekao je Srni rukovodilac prijedorske kancelarije Resora za pružanje stručnih usluga u poljoprivredi pri resornom ministarstvu Danijel Egić.

On je naveo da je obrada zemljišta bila otežana zbog nedostatka vlage, a i sezona za strna žita je bila loša.

"Nadamo se da će povećanje podsticaja za sjetvu pšenice od Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede sa 200 KM na 300 KM doprinijeti tome da bude zasijano 70 odsto od 2.800 hektara pšenice koliko je bilo ranijih godina", naveo je Egić.

On napominje da se optimalni rok za sjetvu bliži kraju zbog čega treba voditi računa o količini sjemena i za svakih sedam dana kašnjenja je povećati za pet odsto.

Egić je rekao da je berba kukuruza u ovoj regiji završena, te da je prosječan prinos bio šest tona po hektaru.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik