Vlaga izbacila iz pogona blok Termoelektrane "Gacko"

Bez autora
Nov 06 2019

Blok Termoelektrane "Gacko" od jutros je van pogona, a nakon višečasovne analize stručnih lica utvrđeno je da je uzrok pojava vlage u zoni generatora, usljed velikih padavina na području Gacka i okoline, rekao je izvršni direktor za proizvodnju električne energije i razvoj Termoelektrane Đoko Milović. Prema njegovim riječima, u toku su radovi na otklanjanju kvara, a sinhronizacija bloka Termoelektrane "Gacko" očekuje se u toku sutrašnjeg dana. Milović je rekao da je ovo neplanski ispad iz pogona koji neće prouzrokovati štetu u proizvodnji. On je napomenuo da je poslije završetka kapitalnog remonta, Termoelektrana "Gacko" imala rekordno vrijeme neprekidnog rada, a to je 105 dana rada u kontinuitetu.

Vlaga izbacila iz pogona blok Termoelektrane "Gacko"Blok Termoelektrane "Gacko" od jutros je van pogona, a nakon višečasovne analize stručnih lica utvrđeno je da je uzrok pojava vlage u zoni generatora, usljed velikih padavina na području Gacka i okoline, rekao je Srni izvršni direktor za proizvodnju električne energije i razvoj Termoelektrane Đoko Milović.

Prema njegovim riječima, u toku su radovi na otklanjanju kvara, a sinhronizacija bloka Termoelektrane "Gacko" očekuje se u toku sutrašnjeg dana.

Milović je rekao da je ovo neplanski ispad iz pogona koji neće prouzrokovati štetu u proizvodnji.

On je napomenuo da je poslije završetka kapitalnog remonta, Termoelektrana "Gacko" imala rekordno vrijeme neprekidnog rada, a to je 105 dana rada u kontinuitetu.

"Poslije toga smo imali planski zastoj koji je definisan po rebalansu bilansa koji je iskorišten za čišćenje kotlovskog postrojenja i otklanjanje ostalih primjedbi. Imali smo postremontski rad sa ostvarenjem zadatih planova proizvodnje u tri mjeseca", rekao je Milović.

On je naveo da, kada je riječ o sirovinama, na deponiji uglja imaju oko 80.000 tona, a na zalihama mazuta postoji oko 200 tona, što su dovoljne količine za funkcionisanje.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik