U Rumuniji posluju 54 bh. kompanije

Bez autora
Nov 10 2019

Ambasador Bosne i Hercegovine u Rumuniji Slaviša Ćeranić posjetio je 06. novembra 2019. godine Privrednu i industrijsku komoru Rumunije gdje je razgovarao sa predsjednikom komore Mihajom Dorobanom. Ambasador Ćeranić je napravio osvrt na saradnju između privrednih komora Bosne i Hercegovine i Rumunije, a zatim ukazao na mogućnosti zajedničkog djelovanja u smislu organizacije poslovnih foruma i bilateralnih ekonomskih misija, razmjene informacija i povezivanja privrednika dvije zemlje kao i prezentacije potencijala investiranja i načina poslovanja u Bosni i Hercegovini kroz ciklus edukacija „Doing Business In“.

U Rumuniji posluju 54 bh. kompanijeAmbasador Bosne i Hercegovine u Rumuniji Slaviša Ćeranić posjetio je 06. novembra 2019. godine Privrednu i industrijsku komoru Rumunije gdje je razgovarao sa predsjednikom komore Mihajom Dorobanom.

Ambasador Ćeranić je napravio osvrt na saradnju između privrednih komora Bosne i Hercegovine i Rumunije, a zatim ukazao na mogućnosti zajedničkog djelovanja u smislu organizacije poslovnih foruma i bilateralnih ekonomskih misija, razmjene informacija i povezivanja privrednika dvije zemlje kao i prezentacije potencijala investiranja i načina poslovanja u Bosni i Hercegovini kroz ciklus edukacija „Doing Business In“.

Predsjednik Privredne i industrijske komore Rumunije Mihaj Doroban je predstavio istoriju dobrih dosadašnjih odnosa sa institucijama Bosne i Hercegovine, izrazivši nadu da će se ova dobra saradnja nastaviti razvijati u budućnosti. Predočio je oblasti za koje postoji potencijal za buduću saradnju.

Na sastanku je istaknuta činjenica da trenutno u Rumuniji posluju 54 bosanskohercegovačke kompanije, te bez obzira što BiH nije članica EU, navedene kompanije ostvaruju pravo na podsticaje i subvencije iz evropskih fondova.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik