U Bosanskoj Krupi lokalnim firmama dodijeljena poticajna sredstva: Za nabavku mašina i opreme 70.000 maraka

Bez autora
Nov 10 2019

Načelnik Općine Bosanska Krupa Armin Halitović i predstavnici firmi iz Bosanske Krupe potpisali su jučer ugovore o dodjeli poticajnih sredstava. Više od 70 hiljada KM koje su obezbijedili Općina i MEG projekt dobilo je po četvero fizičkih i pravnih lica.MEG projekt radi na poboljšanju poslovnog okruženja i povećanju konkurentnosti domaćih privrednika na tržištu, odnosno doprinosi povećanju stope zaposlenosti i ekonomskom razvoju Bosanske Krupe, a provodi se već drugu godinu. Firme uglavnom sredstva traže i dobivaju za nabavku novih mašina, opreme i alata.

U Bosanskoj Krupi lokalnim firmama dodijeljena poticajna sredstva: Za nabavku mašina i opreme 70.000 marakaNačelnik Općine Bosanska Krupa Armin Halitović i predstavnici firmi iz Bosanske Krupe potpisali su jučer ugovore o dodjeli poticajnih sredstava. Više od 70 hiljada KM koje su obezbijedili Općina i MEG projekt dobilo je po četvero fizičkih i pravnih lica.

Proizvodnja

MEG projekt radi na poboljšanju poslovnog okruženja i povećanju konkurentnosti domaćih privrednika na tržištu, odnosno doprinosi povećanju stope zaposlenosti i ekonomskom razvoju Bosanske Krupe, a provodi se već drugu godinu. Firme uglavnom sredstva traže i dobivaju za nabavku novih mašina, opreme i alata.

“Sredstva će nam služiti za nabavku nove mehanizacije na farmi, ova koju posjedujemo je zastarjela. To će ubrzati poslove za 50 posto”, kazao je Mustafa Šabić, vlasnik obrta Farma “Šabić”, koji se bavi proizvodnjom mlijeka i mesa.

Među obrtima koji su dobili poticaj su i D&H - vulkanizer, autopraona i autoservis, “Crni” i “Alukić Mirsad”. Više novca u prosjeku dobila su pravna lica AKM-Technology, H-SAAM i Holz transporti. Četvrti kandidat je odustao od poticaja pa će se ugovor s narednim aplikantom s rang-liste potencijalnih korisnika potpisati naknadno.

- Dobili smo 10.000 maraka koje će pomoći da unaprijedimo proces proizvodnje u kompaniji. Smatram da je ovo idealan način i prilika da se lokalne vlasti povežu sa preduzećima u Bosanskoj Krupi, kazala je Nermina Šahinović iz firme AKM-Technology.

Kvalitetan projekt

Načelnik Halitović naglasio je da je ovo dobar poticaj privrednicima za kupovinu mašina, ali i proširenje proizvodnje.

- Mi na ovaj način želimo da im pomognemo, što smo zapravo činili i do sada na iste ili slične načine. Mogu slobodno reći da je ovo kvalitetan projekt koji ćemo nastaviti realizirati i kada ne bude MEG-a, naglasio je načelnik Armin Halitović.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik