Pavlović banka počela poslovanje pod novim imenom

Bez autora
Nov 13 2019

Pavlović banka Bijeljina saopštila je da od 7. novembra posluje pod novim imenom Naša banka. Novo ime je registrovano 4. novembra u Okružnom privrednom sudu u Bijeljini. Akcionari su krajem oktobra odobrili promjenu imena, poslije nedavne promjene u strukturi udjela Pavlović banke, koja je u julu prodala sedam miliona akcija Banci društva Galens doo Novi Sad i Pavgord doo Foča. Dva kupca su tako postala vlasnici 40 odsto banke. Prema podacima Banjalučke berze od 12. novembra, Galens kontroliše 22,3 odsto Naše banke, a prati ih Pavgord sa 22 odsto. Slijedi Batagon sa 12 odsto udjela u akcijama, a ostatak je raspodijeljen manjim akcionarima.

Pavlović banka počela poslovanje pod novim imenomPavlović banka Bijeljina saopštila je da od 7. novembra posluje pod novim imenom Naša banka. Novo ime je registrovano 4. novembra u Okružnom privrednom sudu u Bijeljini.

Akcionari su krajem oktobra odobrili promjenu imena, poslije nedavne promjene u strukturi udjela Pavlović banke, koja je u julu prodala sedam miliona akcija Banci društva Galens doo Novi Sad i Pavgord doo Foča.

Dva kupca su tako postala vlasnici 40% banke.

Prema podacima Banjalučke berze od 12. novembra, Galens kontroliše 22,3% Naše banke, a prati ih Pavgord sa 22%. Slijedi Batagon sa 12% udjela u akcijama, a ostatak je raspodijeljen manjim akcionarima.

Prije toga, najveći akcionar banke bila je jedan od njenih osnivača, Miroslava Pavlović sa 36,7%.

Pavlović banka je bila osma banka po veličini u RS na kraju jula, od svih osam banka koje su u tom trenutku bile aktivne, podaci su Agencije za bankarstvo RS.

Na Banjalučkoj berzi akcijama banke posljednji put je trgovano 16. avgusta.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik