Srbija ispunila više od 40 odsto preporuka iz "Bele knjige"

Bez autora
Nov 13 2019

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić izrazila je danas zadovoljstvo time što je naša zemlja uspela da ispuni više od 40 odsto preporuka iz "Bele knjige", ocenjujući da je to dobar rezultat, ali da je moglo biti i bolje.Brnabić je na predstavljanju "Bele knjige 2019" navela da je 41 odsto ispunjenih preporuka ove godine najbolji rezultat od 2011. godine, od kada se meri uspeh u procentu sprovedenih preporuka, koje dolaze od članica Saveta stranih investitora. Ona je izrazila zadovoljstvo rezultatom, ali je dodala da nismo srećni jer ovo i dalje nije dovoljno dobro.

Srbija ispunila više od 40 odsto preporuka iz "Bele knjige"Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić izrazila je danas zadovoljstvo time što je naša zemlja uspela da ispuni više od 40 odsto preporuka iz "Bele knjige", ocenjujući da je to dobar rezultat, ali da je moglo biti i bolje.

Brnabić je na predstavljanju "Bele knjige 2019" navela da je 41 odsto ispunjenih preporuka ove godine najbolji rezultat od 2011. godine, od kada se meri uspeh u procentu sprovedenih preporuka, koje dolaze od članica Saveta stranih investitora.

Ona je izrazila zadovoljstvo rezultatom, ali je dodala da nismo srećni jer ovo i dalje nije dovoljno dobro.

Premijerka je ukazala na da je Vlada formirala Radnu grupu za sprovođenje preporuka iz „Bele knjige” Saveta stranih investitora, zahvaljujući kojoj je uspostavljena drugačija dinamika sprovođenja reformi i stalna komunikacija sa privrednicima.

Sledeće godine ćemo biti i bolji, jer postoje neke oblasti u kojima, kako stoji u izveštaju, nije bilo pomaka, ali Vlada je već usvojila predloge zakona i neke od njih uputila u Skupštinu, tako da će te oblasti ubrzo biti promenjene nabolje, objasnila je ona.

Srbija će, kako je podvukla, naredne godine nastaviti da bržim tempom primenjuje predloge iz "Bele knjige", navodeći da je cilj da se pređe "magična cifra" od 50 odsto ispunjenih preporuka.

Brnabić je objasnila da su svi pozitivni ekonomski rezultati u Srbiji nastali zahvaljujući reformama koje se aktivno sprovode od 2014. godine, dodajući da je taj učinak zajednički uspeh Vlade, članova Saveta stranih investitora i privrednika.

Prema njenim rečima, da nema ovakve vrste dijaloga sa privredom, članovima Saveta, svakako da ne bismo mogli da na pravi način i dovoljno efikasno identifikujemo sve ono što je potrebno uraditi da bismo imali bolje poslovno okruženje, kao i da implementiramo promene na način da one odmah daju rezultate.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik