Prema Stivu Džobsu, jedna stvar razlikuje uspešne od ostalih

Bez autora
Nov 24 2019

Stiv Džobs imao je ekstremno visoka očekivanja. Izazivao je sebe, ali i ljude oko sebe da rade pametnije, više i jače kako bi on, a i oni, mogli da ostvare sve što požele.


Džobs je verovao u moć traženja, verovao je da svi možemo na neki način da se istaknemo u budućnosti, piše portal Poslovni puls.

Oklevamo, jer želimo da vidimo kraj pre samog početka

A ono što je još važnije, Stiv Džobs je verovao u temeljnu snagu verovanja u samog sebe i korišćenja tog uverenja da nas motiviše i pruži nam inspiraciju.

Jedan od velikih razloga zbog kog se većina nas ne usudi da postigne veći cilj je to što smatramo da prvo treba razviti sveobuhvatni detaljni plan, onaj u kom je svaki korak zacrtan i unapred definisan i da samo tako postižemo uspeh.

Zbog toga što nemamo takav plan – jer je njegovo stvaranje u samoj osnovi nemoguće – oklevamo, jer želimo da vidimo kraj pre samog početka. I zato nikada ne počinjemo.

Džobs je znao da planovi nikada nisu savršeni. U stvarnosti se događa da su ljudi koji na kraju uspeju započeli isprobavanjem stvari. Isprobali su mnogo različitih stvari, pa bi u nekim uspeli, a u nekima doživeli neuspeh, ali upravo iz svojih uspeha i neuspeha oni su učili.

Želite da pokrenete posao? Želite da poboljšate svoje zdravlje? Želite da promenite karijeru? Utvrdite svoje korake i pokrenite se.

Najvažnije od svega, verujte u sebe

Verujte da ćete znati kako da reagujete na prepreke i izazove koji vam se pojave na putu. Verujte da ćete postati mudriji za to iskustvo. Verujte da ćete postati veštiji, iskusniji i svesniji samih sebe.

Probajte nove stvari, učite iz svakog uspeha, ali i svakog neuspeha i s vremenom ćete imati sve veštine, iskustvo i znanje koje vam je potrebno. Nikada ne možete biti sigurni da ćete uspeti, ali kada ne verujete u sebe i bojite se da probate nešto novo, tada ste sasvim sigurni da nećete uspeti.

Verujte da će sve doći na svoje i biti upravo onako kako treba, a u međuvremenu će vaš život biti puno zanimljiviji i zasigurno zabavniji.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik