Kinezi izabrali auto godine

Bez autora
Nov 25 2019

Titulu automobila godine “2020 China Car of the Year” osvojila je nova generacija Mazde3. Japanski kompaktni model izborio se za ovo prestižno zvanje u konkurenciji 194 nova automobila, zahvaljujući glasovima žirija koji se sastoji od 38 članova. Nova Mazda3 se u Kini prodaje isključivo u Sedan verziji, a izrađuje se u lokalnoj fabrici kompanije “Changan Mazda Automobile”. Nagrada stiže nakon što je Mazda3 protekle sedmice proglašena za auto godine u Tajlandu, a isti model osvojio je polovinom novembra i priznanje za najbolji automobil po izboru dama, na Sajmu automobila u Dubaiju. Mazda3 je takođe u konkurenciji za prestižnu titulu automobila godine u Evropi 2020, koja će biti dodijeljena na ženevskom auto-salonu 2. marta naredne godine.

Kinezi izabrali auto godineTitulu automobila godine “2020 China Car of the Year” osvojila je nova generacija Mazde3. Japanski kompaktni model izborio se za ovo prestižno zvanje u konkurenciji 194 nova automobila, zahvaljujući glasovima žirija koji se sastoji od 38 članova.

Nova Mazda3 se u Kini prodaje isključivo u Sedan verziji, a izrađuje se u lokalnoj fabrici kompanije “Changan Mazda Automobile”.

Nagrada stiže nakon što je Mazda3 protekle sedmice proglašena za auto godine u Tajlandu, a isti model osvojio je polovinom novembra i priznanje za najbolji automobil po izboru dama, na Sajmu automobila u Dubaiju.

Mazda3 je takođe u konkurenciji za prestižnu titulu automobila godine u Evropi 2020, koja će biti dodijeljena na ženevskom auto-salonu 2. marta naredne godine.

Inače, žiri koji odlučuje o kineskoj nagradi prethodnih godina je uglavnom birao veće i luksuznije limuzine za auto godine u toj zemlji, pa je tako prošle godine titula pripala Lexusu ES, a godinu dana ranije pobjednik je bio Volvo S90.

Prethodno, nagradu je osvojio produženi Mercedes-Benz E-klase.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik