Restoran na Humu već sljedeće godine

Bez autora
Nov 26 2019

Sve je spremno za početak obnove još jednog od simbola Grada Sarajeva - zgrade repetitora na Humu. Tvrtka SRE ima rok od 365 dana da renovira repetitor i otvori vrhunski ugostiteljski objekt. Radio televizija Bosne i Hercegovine, uz podršku Grada Sarajeva zaključila je, nakon uspješno provedenog javnog poziva, ugovor s najboljim ponuđačem koji će obnoviti objekt i staviti ga u funkciju. Belmin Karamehmedović, glavni direktor BHRT-a, ističe da je riječ o vrlo važnom projektu koji se počinje počinje realizirati. Stvoreni su svi preduvjeti za obnovu repetitora na Humu. Predviđeno je da panoramski restoran bude na trećem i četvrtom katu objekta.

Restoran na Humu već sljedeće godineSve je spremno za početak obnove još jednog od simbola Grada Sarajeva - zgrade repetitora na Humu, doznaje Klix.ba.

Tvrtka SRE ima rok od 365 dana da renovira repetitor i otvori vrhunski ugostiteljski objekt.  Radio televizija Bosne i Hercegovine (BHRT), uz podršku Grada Sarajeva zaključila je, nakon uspješno provedenog javnog poziva, ugovor s najboljim ponuđačem koji će obnoviti objekt i staviti ga u funkciju. Belmin Karamehmedović, glavni direktor BHRT-a, ističe da je riječ o vrlo važnom projektu koji se počinje počinje realizirati.

"Stvoreni su svi preduvjeti za obnovu repetitora na Humu. Predviđeno je da panoramski restoran bude na trećem i četvrtom katu objekta. Ivestitor će u cijelosti ostakliti građevinu i vratiti joj stari sjaj i izgled poznat građanima Sarajeva", rekao je Karamehmedović.

Prema procjenama, za obnovu je potrebno oko 1,5 milijuna KM (oko 770.000 eura). Cijena zakupa iznosi 5 KM po četvornom metru. Ugovor je već zaključen što znači da će Sarajevo imati novu ugostiteljsku atrakciju krajem 2020. godine.

"Radujem se što će mnoge Sarajlije, ali gosti iz cijelog svijeta imati priliku uživati u kvalitetnoj ugostiteljskoj ponudi i pogledu na grad s Huma. Grad Sarajevo podržava BHRT u tim aktivnostima s namjerom da pomogne sve investicije koje obogaćuju grad i pridonose razvoju i kvaliteti života", rekao je Abdulah Skaka, gradonačelnik Sarajeva.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik