Bimal preuzeo somborsku fabriku za proizvodnju jestivog ulja Novo Sunce

Bez autora
Nov 27 2019

Kompanija Bimal Invest preuzela je većinski udjel od 77 posto u somborskoj fabrici jestivog ulja Novo Sunce. Akvizicija je započeta potpisivanjem pisma o namjerama 27. decembra 2018. godine, da bi nadležna regulatorna tijela u Srbiji u martu 2019. dala saglasnost za preuzimanje većinskog udjela od 77 posto u somborskoj fabrici ulja Novo Sunce. Bimal Grupa će ojačati svoju poziciju na tržištu Zapadnog Balkana, Evropske unije, Bliskog i Dalekog istoka. Bimal Invest sa sjedištem u Beogradu posluje u okviru Bimal Grupe u čijem sastavu se nalazi i brčanska fabrika za proizvodnju jestivog ulja Bimal d.d., ranije je saopćeno iz ove kompanije. Sunce d.o.o. je moderna fabrika savremene tehnologije i visokokvalitetnih proizvoda.

Bimal preuzeo somborsku fabriku za proizvodnju jestivog ulja Novo SunceKompanija Bimal Invest preuzela je većinski udjel od 77 posto u somborskoj fabrici jestivog ulja Novo Sunce.

Akvizicija je započeta potpisivanjem pisma o namjerama 27. decembra 2018. godine, da bi nadležna regulatorna tijela u Srbiji u martu 2019. godine dala saglasnost za preuzimanje većinskog udjela od 77 posto u somborskoj fabrici ulja Novo Sunce.

"Bimal Grupa će ojačati svoju poziciju na tržištu Zapadnog Balkana, Evropske unije, Bliskog i Dalekog istoka. Bimal Invest sa sjedištem u Beogradu posluje u okviru Bimal Grupe u čijem sastavu se nalazi i brčanska fabrika za proizvodnju jestivog ulja Bimal d.d.", ranije je saopćeno iz ove kompanije.

Sunce d.o.o. je moderna fabrika savremene tehnologije i visokokvalitetnih proizvoda. Osnovana je 1972. godine kao OOUR "INUS". Fabrika je 1991. godine postala dioničarsko društvo i došlo je do određenih izmjena u načinu poslovanja i organizovanosti.

Djelatnost fabrike je prerada svih vrsta uljarica, proizvodnja jestivog sirovog ulja, proizvodnja i pakovanje rafinisanog jestivog ulja, proizvodnja ambalaže od plastične mase za sopstvene potrebe, sušenje industrijskog bilja za sopstvene potrebe i drugi poslovi.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik