Srpske kompanije osvajaju Izrael

Bez autora
Nov 28 2019

Privredna komora Srbije i Razvojna agencija Srbije, po prvi put su organizovale nastup srpskih kompanija na Međunarodnom sajmu hrane i pića "Israfood" Tel Aviv, koji se održava od 26. do 28. novembra 2019. godine. Prema prvim analizama, kompanije su održale oko 300 sastanaka sa potencijalnim partnerima iz Izraela, a očekivana vrednost izvoznih poslova je oko 1,2 milion evra. Na nacionalnom štandu Srbije predstavile su se sledeće kompanije: AGRANELA,Valjevo, AGROPARTNER,Lučani, BMN MALINAS,Požega, COLD PRESSOK,Beograd, EURO FRIGO,Požega, INTERFOOD 60, Čačak, ITN GROUP, Beograd, MASTER FRUITS, Beograd, PIK BEČEJ, Bečej, SANUM PER FRUCTUS, Kragujevac. Pored izlagača, sajam su posetile i dve kompanije Mlekara Šabac i GMP Jarmenovci.

Srpske kompanije osvajaju IzraelPrivredna komora Srbije (PKS) i Razvojna agencija Srbije, po prvi put su organizovale nastup srpskih kompanija na Međunarodnom sajmu hrane i pića "Israfood" Tel Aviv, koji se održava od 26. do 28. novembra 2019. godine.

Prema prvim analizama, kompanije su održale oko 300 sastanaka sa potencijalnim partnerima iz Izraela, a očekivana vrednost izvoznih poslova je oko 1,2 milion evra.

Na nacionalnom štandu Srbije predstavile su se sledeće kompanije: AGRANELA,Valjevo, AGROPARTNER,Lučani, BMN MALINAS,Požega, COLD PRESSOK,Beograd, EURO FRIGO,Požega, INTERFOOD 60, Čačak, ITN GROUP,Beograd, MASTER FRUITS, Beograd, PIK BEČEJ, Bečej, SANUM PER FRUCTUS, Kragujevac.

Pored izlagača, sajam su posetile i dve kompanije Mlekara Šabac i GMP Jarmenovci.

Srpske kompanije predstavile su svoje proizvode među kojima su zamrznuto voće i povrće, sušeno voće i pečurke, smuti proizvodi, hladno ceđeni voćni sokovi, mleko i namazi na bazi orašastih plodova, vegan i proizvodi bez glutena.

Prvog dana sajma štand je posetio Milutin Stanojević, ambasador Srbije u Izraelu sa saradnicima i iskoristio priliku da upozna srpske kompanije o tržišnim potencijalima i uslovima poslovanja u Izraelu, carinskim i necarinskim barijerama i potrebnim sertifikatima.

Većina srpskih kompanija izlagača poseduju Košer sertifikat, što je već dobar osnov za početak pregovora sa izraelskim partnerima. PKS je za izlagače organizovala posetu i sastanke sa dva trgovinska lanca u Izraelu, Shufersal-najvećim lancem sa 240 objekata i Rami Levy, radi upoznavanja  sa uslovima prodaje i plasmanom na izraelsko tržište, kako pod brendom kompanije tako i pod robnom markom. Drugog dana sajma održani su sastanci sa Federacijom izraelskih privrednih komora.

Na sajmu Israfood, pored Srbije, predstavile su se Poljska, Ukrajina, Češka, Belorusija, Francuska i Brazil sa svojim nacionalnim paviljonima.  Da bi kompanije poslovale na tržištu Izraela, potrebno je da proizvodi budu sertifikovani po Košer standardu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik