Avija prajm kupuje Jat tehniku

Avia Prime, stopostotni vlasnik kompanija Adria Tehnike iz Slovenije i Linetech-a iz Poljske, pobednik je tendera za privatizaciju Jat-Tehnike. Navedena kompanija za održavanje i servisiranje vazduhoplova će nakon završetka transakcije biti u mogućnosti da avio-prevoznicima i operaterima ponudi 34 pozicije za održavanje aviona. Nakon sprovedenog postupka Avia Prime će biti jedna od dominantnih grupacija na MRO tržištu u Evropi. Ministarstvo privrede objavilo je ranije danas da je Avia Prime zvanično proglašena za kupca Jat Tehnike, jer je ispunila sve kriterijume i uslove koje je ministarstvo privrede predvidelo u postupku privatizacije, i poslala najvišu ponudu.

Avija prajm kupuje Jat tehnikuAvia Prime, stopostotni vlasnik kompanija Adria Tehnike iz Slovenije i Linetech-a iz Poljske, pobednik je tendera za privatizaciju Jat-Tehnike.

Navedena kompanija za održavanje i servisiranje vazduhoplova (skraćeno MRO) će nakon završetka transakcije biti u mogućnosti da avio-prevoznicima i operaterima ponudi 34 pozicije za održavanje aviona.

Nakon sprovedenog postupka Avia Prime će biti jedna od dominantnih grupacija na MRO tržištu u Evropi, navodi poljski sajt pb.pl, prenosi portal B92.

Ministarstvo privrede objavilo je ranije danas da je Avia Prime zvanično proglašena za kupca Jat Tehnike, jer je ispunila sve kriterijume i uslove koje je ministarstvo privrede predvidelo u postupku privatizacije, i poslala najvišu ponudu.

"Zahvaljujemo se Vladi Republike Srbije na ovoj prilici i sprovođenju ovog zahtevnog procesa. Svim snagama ćemo se potruditi da Jat Tehniku uzdignemo na svetski nivo u MRO segmentu gde po tradiciji i pripada", kazao je Piotr Kačor, generalni direktor Avia Prime.

"Tržište avio-usluga se konstantno menja, a poslednje dve godine u Evropi pokazale su da samo jake i velike MRO kompanije mogu da podnesu nagle promene na tržištu. Zato je naš status kao grupacije koristan za sve - Avia Prime učvršćuje poziciju na tržištu i povećava svoje kapacitete a Jat Tehnika postaje deo većeg entiteta", prokomentarisao je Kšištof Pietkun, potpredsednik Avia Prime i predsednik Lineteća.

"MRO industrija u Evropi obećava veoma dinamičan razvoj u sledećim godinama. Zadovoljni smo što smo pre više od godinu dana investirali u Avia Prime Group, vidimo rast kompanije i željno iščekujemo dalji razvoj zajedno sa Jat Tehnikom", naveo je Jozef Janov, partner investicionog fonda Hartenberg Holding, koji je jedan od najvećih akcionara grupe Avia Prime.

"Ovom transakcijom smo napravili korak unapred ka razvoju JAT Tehnike i cele grupacije Avia Prime, i pomerili smo granice u MRO industriji ulaskom u Srbiju", rekao je Dejan Kostić, potpredsednik Avia Prime.

Jat Tehnika, čije je sedište na aerodromu "Nikola Tesla" u Beogradu, biće četvrta lokacija za održavanje aviona Avia Prime grupe, zajedno sa aerodromima u Ljubljani, i aerodromima Katovice i Ržežov (Poljska).

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik