Planovi novog vlasnika IMR-a: Giganta je platio 10 miliona evra, a sada će iskeširati još 20 za zgradu u najskupljem delu Beograda

Bez autora
Dec 01 2019

Mesec dana nakon što je kupio industriijskog giganta IMR, domaći privrednik i suvlasnik Ekonomskog instituta Zvonko Gobeljić, dao se u ozbiljnu trku za kupovinu zgrade u jednom od najskupljih delova Beograda. Kako se saznaje, Gobeljić je spremio nešto manje od 20 miliona evra za kupovinu 52.000 kvadrata poslovnog kompleksa u blizini Arene, poznatog po heliodromu na krovu zgrade. Prema informacijama, Gobeljić je planirao da u kupovini zgrade "Beta 23 Office Park", učestvuje preko kompanije koju je, kao jedini vlasnik, osnovao u avgustu ove godine, a pod nazivom "Institucija za izgradnju i upravljanje nekretninama".

Planovi novog vlasnika IMR-a: Giganta je platio 10 miliona evra, a sada će iskeširati još 20 za zgradu u najskupljem delu BeogradaMesec dana nakon što je kupio industriijskog giganta IMR, domaći privrednik i suvlasnik Ekonomskog instituta Zvonko Gobeljić, dao se u ozbiljnu trku za kupovinu zgrade u jednom od najskupljih delova Beograda.

Kako saznaje "Blic Biznis", Gobeljić je spremio nešto manje od 20 miliona evra za kupovinu 52.000 kvadrata poslovnog kompleksa u blizini Arene, poznatog po heliodromu na krovu zgrade.

Prema informacijama, Gobeljić je planirao da u kupovini zgrade "Beta 23 Office Park", učestvuje preko kompanije koju je, kao jedini vlasnik, osnovao u avgustu ove godine, a pod nazivom "Institucija za izgradnju i upravljanje nekretninama". Direktor firme je Radomir Mimović, inače blizak saradnik Gobeljića.

Poslovni kompleks B23 Office Park godinama stoji nedovršen. Gradnja zgrade najavljena je pre punih 12 godina daleke 2007. godine. Prvi radovi su započeli 2009. a već 2015. godine moglo se naslutiti da objekat neće biti završen, jer je vlasniku, uveden stečaj. Kada je urađen najveći deo posla, projekat je obustavljen.

Tri godine posle, 2018. Agencija za licenciranje stečajnih upravnika objavila je prvu, pa drugu prodaju. Kupaca, međutim, nije bilo. Zgrada je ponovo ponuđena na prodaju pre oko mesec dana. U oglasu je navedeno da se Beta 23 kupuje u viđenom stanju, i to nakon otkupa prodajne dokumentacije po ceni od 1,2 miliona dinara.

Ko je Zvonko Gobeljić?

Gobeljić je poslednjih 30 godina ozbiljan partner jednog multinacionalnog proizvođača pića za koje proizvodi PET ambalažu i suvlasnik Ekonomskog insituta čiji je ujedno i osnivač.

Pre mesec dana je kupio Industriju motora Rakovica (IMR) za deset miliona evra, a prethodno i fabriku IMT u Boljevcu, kao i kompaniju "Voda Vrnjci". Vlasnik je, između ostalih i kompanije Ekstra – Pet iz Beograda i direktor firme Velkan Trading Limited registrovane na Kipru.

Svojevremeno je bio direktor Vojvođanske banke, predsednik Kreditnog biroa, kao i predsednik Diposa i Sava osiguranja. Interesantno je da vozi francuski automobil od 1.400 kubika - 2013. godište koji košta oko 4.000 evra, kao i da nema vozača i obezbeđenje.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik