Zabilježena rekordna mjesečna proizvodnja uglja u RMU Banovići

Bez autora
Dec 03 2019

Banovićki rudari decembar su dočekali sa značajnim zalihama iskopanog uglja u prethodnom mjesecu. Rekordna proizvodnja zabilježena je u novembru nakon više od 20 godina rada. Tome je doprinijela temeljna priprema, dobra organizacija i povoljni vremenski uvjeti. Rudari RMU Banovići proizveli su 183.893 tona separisanog uglja, što je za 25 posto više od plana. Spomenuti rezultati još su značajniji uzme li se u obzir da su mjesečni planovi već unaprijed postavljeni veoma visoko, navode iz rudniku. Izvanredne rezultate na proizvodnji uglja pratila je i realizacija otkrivke pa je u novembru proizvedeno 121 posto kubnih metara čvrste mase, 21 posto više u odnosu na plan.

Zabilježena rekordna mjesečna proizvodnja uglja u RMU BanovićiBanovićki rudari decembar su dočekali sa značajnim zalihama iskopanog uglja u prethodnom mjesecu. Rekordna proizvodnja zabilježena je u novembru nakon više od 20 godina rada. Tome je doprinijela temeljna priprema, dobra organizacija i povoljni vremenski uvjeti.

Rudari RMU Banovići proizveli su 183.893 tona separisanog uglja, što je za 25 posto više od plana. Spomenuti rezultati još su značajniji uzme li se u obzir da su mjesečni planovi već unaprijed postavljeni veoma visoko, navode iz rudniku.

Izvanredne rezultate na proizvodnji uglja pratila je i realizacija otkrivke pa je u novembru proizvedeno 121 posto kubnih metara čvrste mase, 21 posto više u odnosu na plan.

Rudnik Banovići u posljednjih nekoliko mjeseci nalazio se u turbulentnom periodu političkih previranja te su ovakvi rezultati dobar pokazatelj da to nije negativno utjecalo na proizvodnju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik