Federer na kovanicama od 20 i 50 švajcarskih franaka

Bez autora
Dec 03 2019

Švajcarska će od početka naredne godine početi da proizvodi kovanice sa likom proslavljenog tenisera iz te zemlje Rodžera Federera. Lik rekordera po broju gren slem titula (20) biće na kovanicama od 20 franaka, odlučila je Vlada Švajcarske.To je prvi put u toj zemlji da na kovanici bude živa osoba, a plan je da na onoj od 50 franaka bude takođe Federer u drugačijem dizajnu od maja 2020. godine. Federer je verovatno najuspešniji individualni sportista Švajcarske i savršen ambasador naše zemlje, navodi se u objašnjenju Vlade Švajcarske.

Federer na kovanicama od 20 i 50 švajcarskih franakaŠvajcarska će od početka naredne godine početi da proizvodi kovanice sa likom proslavljenog tenisera iz te zemlje Rodžera Federera.

Lik rekordera po broju gren slem titula (20) biće na kovanicama od 20 franaka, odlučila je Vlada Švajcarske, a prenosi agencija AP.

To je prvi put u toj zemlji da na kovanici bude živa osoba, a plan je da na onoj od 50 franaka bude takođe Federer u drugačijem dizajnu od maja 2020. godine.

„Federer je verovatno najuspešniji individualni sportista Švajcarske i savršen ambasador naše zemlje”, navodi se u objašnjenju Vlade Švajcarske, javlja Tanjug.

Na „glavi” kovanice biće dočarana slika Federera sa čuvenim jednoručnim bekhendom.

Plan tamošnje Vlade je da od januara izbaci ograničeni broj od 95.000 kovanica sa likom Federera.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik