"Hidrogradnja" ponovo prodaje imovinu

Bez autora
Dec 04 2019

Nekadašnji gigant građevinarstva, sarajevska "Hidrogradnja", koja je prije nekoliko godina završila u stečaju, objavila je ponovo da prodaje imovinu u Briješću, u koju spada i "Sigma", jedini dio firme koji je nastavio s proizvodnjom. Tako je na dobošu, prema objavljenom oglasu, skladište materijala "Sigme" u vrijednosti od 12.975 maraka. Na prodaju je i skladište materijala u Briješću, a početna cijena iznosi 109.087 maraka. Podsjećamo, ranije je propala prodaja imovine u BiH i inozemstvu, ukupne vrijednosti 96,1 milion maraka. Kako je tada pojasnio Zijad Fazlagić, stečajni upravnik, niko nije poslao ponudu da kupi imovinu „Hidrogradnje“ u BiH i Libiji, po početnoj cijeni od 96,1 milion maraka.

"Hidrogradnja" ponovo prodaje imovinuNekadašnji gigant građevinarstva, sarajevska "Hidrogradnja", koja je prije nekoliko godina završila u stečaju, objavila je ponovo da prodaje imovinu u Briješću, u koju spada i "Sigma", jedini dio firme koji je nastavio s proizvodnjom.

Tako je na dobošu, prema objavljenom oglasu, skladište materijala "Sigme" u vrijednosti od 12.975 maraka. Na prodaju je i skladište materijala u Briješću, a početna cijena iznosi 109.087 maraka.

Podsjećamo, ranije je propala prodaja imovine u BiH i inozemstvu, ukupne vrijednosti 96,1 milion maraka.

Kako nam je tada pojasnio Zijad Fazlagić, stečajni upravnik, niko nije poslao ponudu da kupi imovinu „Hidrogradnje“ u BiH i Libiji, po početnoj cijeni od 96,1 milion maraka.

I tada su se na prodaji našli imovina u Briješću, kamenolom Hadžići, kamenolom Greben Kakanj, "Sigma" Sarajevo, imovina u Libiji.

Fazlagić nam je pojasnio da je prošli mjesec propala i prodaja motela ''Čavljak'' i da su do sada prodali samo neke garaže u Sarajevu.

Prema ovom javnom pozivu, na prodaju je motel „Čavljak“, sa zemljištem i ukupnim inventarom, a početna cijena ove nekretnine je 1.626.631 KM. Motel „Čavljak“ ima 18 soba, površine od 853 kvadratna metra i zemljišta od 822 kvadrata.

Osim motela, na dobošu su i imovina i zemljište na Vitkovcu, u vrijednosti od 3.856.661 KM. Ali ni za ove nekretnine nema zainteresiranih.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik