Na „Turskom toku” zavareno 370 kilometara cevi

Bez autora
Dec 04 2019

Na gasovodu, poznatom kao „Turski tok”, dugačkom kroz Srbiju 403 kilometra, do sada je zavareno 370 kilometara cevi i biće završen po planu, do kraja godine, izjavio je ruski varilac na gasovodu Dimitri Jakušev. Jakušev, koji sa kolegama iz Srpsko-ruskog preduzeća „Gastrans” radi na deonici kroz Pomoravlje, izjavio je novinarima da se dnevno završava od 1,5 do četiri kilometra cevi, koje su prečnika 81 centimetar, a svaka teška devet tona. Pre polaganja gasovoda, svaki zavareni spoj se testira i pokriva specijalnim namazom.

Na „Turskom toku” zavareno 370 kilometara ceviNa gasovodu, poznatom kao „Turski tok”, dugačkom kroz Srbiju 403 kilometra, do sada je zavareno 370 kilometara cevi i biće završen po planu, do kraja godine, izjavio je ruski varilac na gasovodu Dimitri Jakušev.

Jakušev, koji sa kolegama iz Srpsko-ruskog preduzeća „Gastrans” radi na deonici kroz Pomoravlje, izjavio je novinarima da se dnevno završava od 1,5 do četiri kilometra cevi, koje su prečnika 81 centimetar, a svaka teška devet tona.

Pre polaganja gasovoda, svaki zavareni spoj se testira i pokriva specijalnim namazom, javlja Tanjug.

Raskvašen teren, blato, hladna košava, otežavaju radove i variocima i mašinama, ali će plan biti ostvaren, „kako je naredio predsednik (Rusije) Vladimir Vladimirovič (Putin)”, dodao je Jakušev.

Gasovod „Turski tok” je ukupne dužine 1.100 kilometara, od Rusije preko Crnog mora, namenjen za isporuku gasa Turskoj i zemljama južne i jugoistočne Evrope.

Na trasi kroz Srbiju u dužini 403 kilometra, biće ugrađeno više od 50.000 tona cevi, a na trasu kroz Pomoravlje dopremaju se kamionima sa stovarišta u Ćupriji.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik