Budimka: Proizvodnja od proleća, ulaganje pet miliona evra

Bez autora
Dec 04 2019

Novi vlasnici požeškog prerađivača voća i povrća "Budimka", kompanija ITN iz Kosjerića, uložiće u to preduzeće pet miliona evra i očekuju da će proizvodnju ponovo pokrenuti na proleće. To je rečeno na sastanku između novih vlasnika "Budimke" Vere i Dragana Markovića i predsednika opštine Požega Đordja Nikitovića, koji je istakao spremnost opštinskog rukovodstva u pomoći da se pogoni "Budimke" što pre pokrenu. Vlasnici fabrike žele da u što kraćem roku osposobe proizvodnju. Oni ulažu oko pet miliona evra i nadam se da će u martu ili aprilu krenuti krvi koraci proizvodnje, rekao je Nikitović.

Budimka: Proizvodnja od proleća, ulaganje pet miliona evraNovi vlasnici požeškog prerađivača voća i povrća "Budimka", kompanija ITN iz Kosjerića, uložiće u to preduzeće pet miliona evra i očekuju da će proizvodnju ponovo pokrenuti na proleće.

Kako se navodi na portalu Glas zapadne Srbije, to je rečeno na sastanku između novih vlasnika "Budimke" Vere i Dragana Markovića i predsednika opštine Požega Đordja Nikitovića, koji je istakao spremnost opštinskog rukovodstva u pomoći da se pogoni "Budimke" što pre pokrenu.

"Vlasnici fabrike žele da u što kraćem roku osposobe proizvodnju. Oni ulažu oko pet miliona evra i nadam se da će u martu ili aprilu krenuti krvi koraci proizvodnje", rekao je Nikitović.

Na sastanku je prisustvovala i ekipa iz Elektrodistribucije, koja će, kako je naveo predsednik opštine, u što kraćem roku obezbediti struju.

Naime, "Budimku" je kupila kompanija ITN iz Kosjerića koja se, izmedju ostalog, bavi otkupom i preradom voća i povrća.

Portal Glas zapadne Srbije navodi da se voćari iz tog dela Srbije raduju što će imati kome da prodaju svoje proizvode, a mnogi gradjani se nadaju da će u pogonima Budimke naći zaposlenje.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik