Ko je Dejan Đorđević, novi vlasnik „Megatrenda“

Bez autora
Dec 04 2019

Doktor medicine, diplomirani pravnik, suvlasnik više kompanija u Evropskoj uniji i predsednik Borda direktora kompanije „Efas Evropa” sa sedištem u Berlinu – samo su neki podaci iz impozantne biografije Dejana Đorđevića, novog vlasnika „Megatrenda”.


Tačnije, to su podaci sa sajta Konzervativno reformističke stranke (KRST) koje je on sam o sebi izneo, ali se teško mogu proveriti. I baš sve u vezi sa novim vlasnikom „Megatrenda” obavijeno je misterijom.

Naime, biografski podaci koje je ponosno isticao su izbrisani sa stranačkog sajta. Ostala je samo fotografija uz funkciju predsednika partije. Ali, više nije sigurno ni da je predsednik partije.

Prema pisanju nekih medija, Đorđević je smenjen pre šest meseci, jer nije ispunio obećanje da će ulagati u stranku, a iza sebe je ostavio dug od 300 hiljada dinara i neisplaćene plate zaposlenima u partiji. Đorđević je na to odgovorio da dugove u stranci nije pravio, a sekretarice, kako je navodno rekao, nije plaćao „jer je trebalo da rade za ideale, a ne za pare”.

Novi predsednik je, opet po sopstvenoj tvrdnji, advokat Nenad Janković koji je ranije obavljao funkciju potpredsednika, a u junu ove godine je izabran za lidera na Skupštini partije. Sam Janković je u januaru ove godine tvrdio da su nepoznate osobe ispalile više hitaca u njegov automobil što su iz MUP-a demantovali.

Takođe je tvrdio i da je pokušan atentat na predsednika stranke Dejana Đorđevića. Kako je rekao, u blizini Dedinja je njegov džip, „bukvalno uništen” , a ti napadi na predsednika stranke i potpredsednika za manje od mesec dana, smatra, ne mogu biti slučajnosti.

„Neko stoji iza toga, nadam se da će MUP da otkrije ko stoji iza toga i kome mi zapravo smetamo”, ispričao je potpredsednik KRST-a Nenad Janković.

U svojoj biografiji Đorđević je napisao i da je po završetku školovanja ubrzo dobio ponudu da rukovodi radom fonda zdravstvenog osiguranja u osiguravajućem zavodu IVG Deutsche Ring u Hamburgu, te da je 2008. postao potpredsednik korporacije Antonel Second Corporation koja se bavi konsaltingom u medicini i investicionim fondovima u oblasti osiguranja, posebno u oblasti penzijskog, zdravstvenog osiguranja i akcijskim fondovima.

Navodno je bio član više upravnih odbora u multinacionalnim kompanijama u Nemačkoj. U biografiji je bilo navedeno i da je u novembru 2014. godine u Cirihu dobio nagradu za najboljeg menadžera u oblasti poslovnog konsaltinga.

Takođe je stajalo i da je rođen 1971. godine u Leskovcu, da je školu rezervnih oficira završio u Zadru, a diplomirao na Pravnom i Medicinskom fakultetu i „nezadovoljan razvojem političke i ekonomske situacije u zemlji, odlazi u Nemačku gde započinje svoju karijeru na klinici u Kaselu”.

„Shvatajući ozbiljnost situacije u kojoj se Srbija nalazi, odlučuje da se bez obzira na odličan materijalni, karijerni i porodični status aktivno uključi u politiku svestan svih rizika za njega i njegovu porodicu”, stajalo je u biografiji.

Inače, Konzervativna reformistička stranka je osnovana 2018. godine, preimenovanjem niške Reformističke stranke. Sada su u u postupku vraćanja starog imena – Reformistička pod kojim se i vodi pred Ministarstvom državne uprave i lokalne samouprave.

Nakon što se u javnosti postavilo pitanje da li postoji konzorcijum koji je kupio „Megatrend”, Đorđević je rekao da postoji, objasnio da će profesori ubuduće „raditi bez novca”, a da iza njega lično „stoji država”.

Juče je, međutim, Dejan Đorđević, kao v. d. rektora Univerziteta „Megatrend” demantovao da je bilo kom mediju izjavio da iza njega stoji država i da je uopšte dao bilo kakvu izjavu medijima u Srbiji.

U saopštenju „Megatrenda” koje je medijima dostavio sektor za odnose s javnošću navodi se da je povod za demanti tekst objavljen 2. decembra u listu „Danas” upravo pod naslovom „Iza mene stoji država”.

U saopštenju se, prenosi Tanjug, navodi i da Đorđević i nije bio u mogućnosti da kontaktira s medijima, jer je na službenom putu van zemlje.

Novi vlasnik „Megatrenda” i vršilac dužnosti rektora obratiće se medijima uskoro, kako je obećao pre nekoliko dana, i tada će objasniti sve relevantne pojedinosti u vezi s vlasničkom promenom u ovoj ustanovi i novom razvojnom fazom, navedeno je u saopštenju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik