Pivo za prve koloniste na Marsu: Badvajzer će se proizvoditi u svemiru

Bez autora
Dec 04 2019

Proizvođač piva koji je već najveći na Zemlji, nada se kako će njegovo pivo biti prvo posluženo kada čovečanstvo konačno stigne na Mars.Kompanija je već počela da ekperimentiše sa proizvodnjom piva u uslovima nulte gravitacije, prenosi Forčun. Anhojzer-Buš šalje zrna ječma na Mešunarodnu svemirsku stanicu još od 2017, piše Orlando sentinel. A pri sledećoj misiji Spejsiksa za snabdevanje Međunarodne stanice kompanija će sprovesti eksperiment koji će joj pomoći da nauči više o proizvodnji slada u svemiru.

Pivo za prve koloniste na Marsu: Badvajzer će se proizvoditi u svemiruProizvođač piva koji je već najveći na Zemlji, nada se kako će njegovo pivo biti prvo posluženo kada čovečanstvo konačno stigne na Mars.

Kompanija je već počela da ekperimentiše sa proizvodnjom piva u uslovima nulte gravitacije, prenosi Forčun.

Anhojzer-Buš šalje zrna ječma na Mešunarodnu svemirsku stanicu još od 2017, piše Orlando sentinel. A pri sledećoj misiji Spejsiksa za snabdevanje Međunarodne stanice kompanija će sprovesti eksperiment koji će joj pomoći da nauči više o proizvodnji slada u svemiru.

AB Inbev sarađuje sa CASIS-om, Centrom za napredak nauke u svemiru, neprofitnom organizacijom koja upravlja istraživačkim delom Međunarodne svemirske stanice na tom projektu.

Očekuje se da će na tu misiju poleteti u sredu uveče sa Kejp Kanaverala.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik