Sava osiguranje preuzimanjem ERGO osiguranja jača prisutnost na tržištu

Bez autora
Dec 05 2019

Hrvatska podružnica Sava osiguranja, drugog najvećeg osiguravajućeg društva u jugoistočnoj Europi, jučer je svečano objavila okončanje procesa preuzimanja Ergo osiguranja i Ergo životnog osiguranja. Ovo je povijesni dan za nas. Od danas je Sava osiguranje bolja i snažnija kompanija te možemo započeti novu strategiju koja je usmjerena na daljnji rast na hrvatskom tržištu. No, posao tek počinje jer moramo opravdati naše ambicije i rezultate, rekao je David Kastelic, predsjednik Uprave Sava osiguranja, na prigodnom predstavljanju najnovije akvizicije u hotelu Double Tree by Hilton u Zagrebu.

Sava osiguranje preuzimanjem ERGO osiguranja jača prisutnost na tržištuHrvatska podružnica Sava osiguranja, drugog najvećeg osiguravajućeg društva u jugoistočnoj Europi, jučer je svečano objavila okončanje procesa preuzimanja Ergo osiguranja i Ergo životnog osiguranja.

- Ovo je povijesni dan za nas. Od danas je Sava osiguranje bolja i snažnija kompanija te možemo započeti novu strategiju koja je usmjerena na daljnji rast na hrvatskom tržištu. No, posao tek počinje jer moramo opravdati naše ambicije i rezultate - rekao je David Kastelic, predsjednik Uprave Sava osiguranja, na prigodnom predstavljanju najnovije akvizicije u hotelu Double Tree by Hilton u Zagrebu.

Prema riječima Kastelica, preuzimanjem portfelja dvaju Ergo društava, inače u vlasništvu njemačke osiguravateljske grupacije, hrvatska podružnica Sava osiguranja širi svoj premijski volumen i tržišni udio, kao i broj zaposlenika te prodajnih mjesta. Tako su svoje prodajne urede proširili na ukupno 52 diljem Hrvatske, zapošljavaju sada ukupno 357 zaposlenika i imaju 218.000 klijenata.

Iako je proces preuzimanja započeo sredinom 2018. godine potpisivanjem ugovora o preuzimanju, konačnom spajanju društava prethodilo je odobrenje Hanfe. Postupak je odobren 1. prosinca ove godine, gotovo godinu i pol od početka procesa, a Kastelic je rekao da je proces preuzimanja bio izrazito kompleksan. Na upite koliko je sama transakcija iznosila, Kastelic je odgovorio da je to poslovna tajna.

Žarko Fatović, dosadašnji predsjednik Uprave Ergo osiguranja, a od sada direktor hrvatske podružnice Sava osiguranja, istaknuo je da se prijenosom portfelja za njih ništa ne mijenja.

- Zadržavamo sva prava i osigurateljnu zaštitu. Spajanjem naših društava obogaćujemo ponudu naših usluga i osnažujemo naše prodajne kanale - rekao je.

Sava osiguranje, koje na hrvatskom tržištu djeluje od 2016. Lani je njegov tržišni udio u Hrvatskoj iznosio 1,33%, s vrijednošću premija osiguranja od 106,6 mil. kuna.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik