Bogata ponuda hrane, kozmetike, ručno rađenih proizvoda u sarajevskoj Skenderiji

Bez autora
Dec 10 2019

Pod motom Domaći proizvod u službi građana Bosne i Hercegovine u utorak je u sarajevskom centru Skenderija počeo 6. Sajam privrede, poljoprivrede i zanatstva i 43. Sajam roba široke potrošnje. Kako su kazali organizatori ove godine na Sajmu učestvuje rekordan broj izlagača, njih 236 iz cijele Bosne i Hercegovine. Direktor KJP Centra Skenderija Amer Kapo je kazao da su ove sajamske manifestacije dio programa obilježavanja 50 godina od osnivanja Skenderije, te prilika za razmjenu iskustava i sklapanje poslova. Nakon sajma privrede u decembru će biti organizovana izložba automobila, a slijede i drugi projekti. Namjera nam je da na kraju godine predstavimo najbolje od bh. privrede, kazao je Kapo, dodajući kako se nada da će uskoro dobiti i pravu sajamsku dvoranu.

Bogata ponuda hrane, kozmetike, ručno rađenih proizvoda u sarajevskoj SkenderijiPod motom Domaći proizvod u službi građana Bosne i Hercegovine u utorak je u sarajevskom centru Skenderija počeo 6. Sajam privrede, poljoprivrede i zanatstva i 43. Sajam roba široke potrošnje. Kako su kazali organizatori ove godine na Sajmu učestvuje rekordan broj izlagača, njih 236 iz cijele Bosne i Hercegovine.

Direktor KJP Centra Skenderija Amer Kapo je kazao da su ove sajamske manifestacije dio programa obilježavanja 50 godina od osnivanja Skenderije, te prilika za razmjenu iskustava i sklapanje poslova.

- Nakon sajma privrede u decembru će biti organizovana izložba automobila, a slijede i drugi projekti. Namjera nam je da na kraju godine predstavimo najbolje od bh. privrede, kazao je Kapo, dodajući kako se nada da će uskoro dobiti i pravu sajamsku dvoranu.

Među učesnicima je i ove godine veliki broj malih obrtnika, privrednih asocijacija, kantona, gradova, općina, a svi posjetioci mogu uživati u bogatoj ponudi hrane, pića, zanatskih i ručno rađenih proizvoda, kozmetike, alata, modnih dodataka i drugog.

Po prvi put na Sajmu je i humanitarna organizacija Udruženje Lotosice Tuzla koje prema riječima Enise Bratanović izlažu ručno rađene suvenire, ali i ostale ručne radove.

Haris Bašić, ministar privrede KS otvarajući Sajam istakao je da je ovo samo jedan u nizu sajmova koji vraća život u Skenderiju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik