Kragujevačka firma preuzima Galeniku Fitofarmaciju

Bez autora
Dec 10 2019

Komisija za hartije od vrednosti odobrila je danas ponudu za preuzimanje akcija Galenike Fitofarmacije koju je uputio kragujevački Agromarket, većinski vlasnik ove kompanije. Kao što je bilo i očekivano, Agromarket je akcionarima ponudio cenu od 3.050 dinara po akciji, što je najviši nivo po kojem je sticao akcije početkom novembra kada je stekao kontrolni paket akcija. Agromarket namerava da preuzme nepunih 34 odsto akcija koje se nalaze u rukama manjinskih akcionara, a ponuda će biti otvorena zaključno sa 30. decembrom tekuće godine. Agromarket je dugo godina bio jedan od glavnih akcionara Fitofarmacije da bi tokom 2018. godine značajno povećao svoje vlasničko učešće.

Kragujevačka firma preuzima Galeniku FitofarmacijuKomisija za hartije od vrednosti odobrila je danas ponudu za preuzimanje akcija Galenike Fitofarmacije (FITO) koju je uputio kragujevački Agromarket, većinski vlasnik ove kompanije.

Kao što je bilo i očekivano, Agromarket je akcionarima ponudio cenu od 3.050 dinara po akciji, što je najviši nivo po kojem je sticao akcije početkom novembra kada je stekao kontrolni paket akcija.

Agromarket namerava da preuzme nepunih 34 odsto akcija koje se nalaze u rukama manjinskih akcionara, a ponuda će biti otvorena zaključno sa 30. decembrom tekuće godine.

Agromarket je dugo godina bio jedan od glavnih akcionara Fitofarmacije da bi tokom 2018. godine značajno povećao svoje vlasničko učešće. Početkom novembra, u nekoliko velikih transakcija, ovaj investitor stekao je dodatnih 34 odsto akcija čime je aktivirana obaveza upućivanja javne ponude manjinskim akcionarima.

Fitofarmacija se bavi proizvodnjom pesticida i hemikalija za poljoprivredu, a u poslednjih pola godine njene akcije na berzi su dostizale vrednost veću od tri hiljade dinara. Osnovna delatnost Agromarketa je nespecijalizovana trgovina na veliko.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik