Veliki podsticaji malim preduzećima u Trebinju

Bez autora
Dec 11 2019

Trebinjski privrednici iz mikro, malih i srednjih preduzeća moći će dobiti po 100.000 evra bespovratnih sredstava po svakom dobro urađenom projektu koji se bude odnosio na povećanje konkurentnosti inovacijama u razvoju proizvoda ili usluga.Ovo je zainteresovanim privrednicima Trebinja prezentovano na informativnom sastanku o dostavljanju prijedloga projekata na konkurs objavljen 28. novembra, u okviru projekta “EU4Business”, koji do marta 2022. godine zajedno sprovode organizacije GIZ, ILO i UNDP.

Veliki podsticaji malim preduzećima u TrebinjuTrebinjski privrednici iz mikro, malih i srednjih preduzeća moći će dobiti po 100.000 evra bespovratnih sredstava po svakom dobro urađenom projektu koji se bude odnosio na povećanje konkurentnosti inovacijama u razvoju proizvoda ili usluga.

Ovo je zainteresovanim privrednicima Trebinja prezentovano na informativnom sastanku o dostavljanju prijedloga projekata na konkurs objavljen 28. novembra, u okviru projekta “EU4Business”, koji do marta 2022. godine zajedno sprovode organizacije GIZ, ILO i UNDP.

Cjelokupan fond iznosi milion i po evra bespovratnih sredstava i dostupan je za projekte koji povećavaju konkurentnost mikro, malih i srednjih preduzeća, kroz inovacije u oblasti razvoja proizvoda ili usluga, te pretprodukciji, proizvodnji i postprodukciji.

To praktično znači da sredstva mogu biti ostvarena kroz upotrebu opreme na višem tehnološkom nivou, uvođenje standarda i sertifikaciju, digitalizaciju i uvođenje e-poslovanja, obuku menadžmenta i radnika. Na ovaj poziv mogu aplicirati pravna lica iz BiH koja pripadaju kategoriji mikro, malih i srednjih preduzeća, s tim da projektne ideje moraju da se odnose na oblast metaloprerađivačke i mašinske industrija te drvoprerade.

Preduzeća registrovana u sektorima plastike i elektroindustrije su prihvatljiva ukoliko sprovode projekte u metaloprerađivačkoj i mašinskoj industriji, a takođe i preduzeća koja posluju u oblasti informacijsko-komunikacijskih tehnologija – ako kandiduju projekte u ciljanim sektorima.

Kako je navedeno u javnom pozivu, rezultati će se mjeriti povećanjem broja novih radnih mjesta, s posebnim naglaskom na žene i mlade, povećanjem izvoza i povećanjem broja inovacija kod podržanih preduzeća. Svi kvalifikovani učesnici javnog poziva treba da podnesu prijave najkasnije do ponedjeljka, 3. februara 2020, do 16 časova.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik