Wizz Air ponovno pokreće letove Tuzla-Karlsruhe tokom cijele godine

Bez autora
Dec 16 2019

Niskocjenovni avioprijevoznik Wizz Air ponovno pokreće letove sa Međunarodnog aerodroma Tuzla za Karlsruhe/Baden Baden tokom cijele godine, od 3. februara 2020. godine. Letovi će se obavljati ponedjeljkom i petkom. S početkom ljetnog reda vožnje u aprilu, letovi će biti utorkom i subotom. Zbog nerentabilnosti Wizz Air je tokom zimskog reda letenja ukinuo letove za Beč, Stokholm, Vaxjo i Baden Baden. Ipak, novom odlukom, letovi za Karlsruhe/Baden Baden neće biti više sezonskog karaktera. Mađunarodni aerodrom Tuzla zabilježio je zaključno sa novembrom 551.466 putnika u ovoj godini. To je povećanje za 1,16 odsto ili za 6.348 putnika u odnosu na isti period poršle godine.

Wizz Air ponovno pokreće letove Tuzla-Karlsruhe tokom cijele godineNiskocjenovni avioprijevoznik Wizz Air ponovno pokreće letove sa Međunarodnog aerodroma Tuzla za Karlsruhe/Baden Baden tokom cijele godine, od 3. februara 2020. godine.

Letovi će se, kako izvještava blog flyingbosnian, obavljati ponedjeljkom i petkom. S početkom ljetnog reda vožnje u aprilu, letovi će biti utorkom i subotom.

Zbog nerentabilnosti Wizz Air je tokom zimskog reda letenja ukinuo letove za Beč, Stokholm, Vaxjo i Baden Baden.
Ipak, novom odlukom, letovi za Karlsruhe/Baden Baden neće biti više sezonskog karaktera.

Mađunarodni aerodrom Tuzla zabilježio je zaključno sa novembrom 551.466 putnika u ovoj godini. To je povećanje za 1,16% ili za 6.348 putnika u odnosu na isti period poršle godine.

Naročito frekventan bio je novembar kada je registrovano 35.484 putnika, što je povećanje za 15,34% ili 4.721 putnika više u odnosu na isti mjesec prošle godine.

Aerodrom očekuje da će ovu godinu završiti sa oko 595.000 putnika.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik