Očekuje se blago pojeftinjenje goriva u Federaciji BiH

Bez autora
Jan 21 2020

Nabavna cijena benzinskih i dizelskih goriva u veleprodajnom skladištu u Podlugovima je blago niža u odnosu na prošlu sedmicu što bi moglo dovesti do pojeftinjenja goriva u Federaciji BiH.Ministar trgovine FBiH Zlatan Vujanović rekao je za Klix.ba da je zabilježeno veoma blago pojeftinjenje BMB95 i Eurodisela za pet feninga. Prometnik koji nabavlja gorivo sa veleprodajnog skladišta u Podlugovima ima komoditet da snizi cijenu. Mi smo imali, iako ne tako veliki broj, određenih zahtjeva za sniženje, ali prometnici gorivom sada kalkulišu. Za očekivati je da poraste broj zahtjeva za pojeftinjenje od minimalno 5 feninga, rekao nam je Vujanović.

Nabavna cijena benzinskih i dizelskih goriva u veleprodajnom skladištu u Podlugovima je blago niža u odnosu na prošlu sedmicu što bi moglo dovesti do pojeftinjenja goriva u Federaciji BiH.

Ministar trgovine FBiH Zlatan Vujanović rekao je za Klix.ba da je zabilježeno veoma blago pojeftinjenje BMB95 i Eurodisela za pet feninga.

“Prometnik koji nabavlja gorivo sa veleprodajnog skladišta u Podlugovima ima komoditet da snizi cijenu. Mi smo imali, iako ne tako veliki broj, određenih zahtjeva za sniženje, ali prometnici gorivom sada kalkulišu. Za očekivati je da poraste broj zahtjeva za pojeftinjenje od minimalno 5 feninga”, rekao nam je Vujanović.

Federalni ministar trgovine je istakao da je najvažnije da postoje uslovi za snižavanje cijena i da nema racionalnih uslova za povećanje u doglednom periodu, kao što je postojao strah zbog dešavanja u Iranu, Iraku ili posljednje u Libiji.

Cijena benzina u FBiH trenutno se kreće od 2,16 KM do 2,36 KM, a dizela od 2,26 do 2,40 KM.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik