Objavljen spisak poslodavaca koji nisu poštovali prava trudnica

Bez autora
Jan 21 2020

Na sajtu Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja objavljena je lista poslodavaca kod kojih su utvrđene nepravilnosti u vezi sa ostvarivanjem prava tokom trudnoće, porodiljskog odsustva, odsustva sa rada radi nege deteta i posebne nege deteta.Lista se odnosi na nepravilnosti koje su načinjene u periodu od 23. jula 2019. do 15. januara ove godine i na spisku je 29 preduzeća iz Beograda, Vranja, Novog Sada, Prokuplja, Kruševca, Kraljeva, Leskovca, Šapca, Pančeva i Zrenjanina. Ta preduzeća bave se uglavnom trgovinom, ugostiteljstvom, proizvodnjom hleba i peciva, obuće, frizerskom delatnošću.

Na sajtu Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja objavljena je lista poslodavaca kod kojih su utvrđene nepravilnosti u vezi sa ostvarivanjem prava tokom trudnoće, porodiljskog odsustva, odsustva sa rada radi nege deteta i posebne nege deteta.

Lista se odnosi na nepravilnosti koje su načinjene u periodu od 23. jula 2019. do 15. januara ove godine i na spisku je 29 preduzeća iz Beograda, Vranja, Novog Sada, Prokuplja, Kruševca, Kraljeva, Leskovca, Šapca, Pančeva i Zrenjanina.

Ta preduzeća bave se uglavnom trgovinom, ugostiteljstvom, proizvodnjom hleba i peciva, obuće, frizerskom delatnošću.

Nepravilnosti su se gotovo kod svih firmi koje su na spisku odnosile na neisplatu naknade.

Prema toj listi, 11 poslodavaca nije dostavilo obračune zarada, odnosno potvrde o godišnjim ostvarenim prihodima, sedam ih nije dostavilo potrebnu dokumentaciju nadležnim službama iz oblasti socijalnog i zdravstvenog osigiranja, a tri poslodavca su dala nezakonite otkaze ugovora o radu.

Inspektorat za rad doneo je 12 rešenja, 20 zahteva za pokretanje prekršajnog postupka, kao i tri upozorenja poslodavcima.

Listu možete da vidite na sledećem linku.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik