Srbija ulaže u Ponikve: Za aerodrom kod Užica pet do 10 miliona evra

Bez autora
Jan 22 2020

Ulaganje u razvoj aerodroma Ponikve kod Užica počeće 2021. godine, a biće uloženo između pet i 10 milona evra kako bi taj aerodrom mogao da primi i veće avione.

Aerodrom Ponikve je prenet u nadležnost Aerodroma Srbije, a potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović kaže da bi taj aerodrom mogao da bude veoma značajan za razvoj turizma, s obzirom da će se tu graditi krak auto-puta prema Sarajevu.

Mihajlović ističe da će biti proširena pista, pošto sada može da primi samo avione veličine do 20 sedišta, kao i da su obezbeđena sredstva.

"Postoji i interesovanje za borski i novosadski aerodrom (da budu prebačeni u nadležnost Aerodroma Srbije) i to je sada na razgovorima", dodala je Mihajlović. Kaže da je Vlada Srbije već podigla niški aerodrom, kao i da je prošle godine otvoren aerodrom Morava za civilni avio-saobraćaj i da već postoje prvi letovi.

"Imamo zainteresovanost lou-kost aviokompanija da lete sa Morave. Naš cilj je da stvorimo infrastrukturu na tim aerodromima. Na niškom aerodromu ove godine počinju radovi na izgradnji novog tornja, kao što ćemo raditi i novi toranj na beogradskom aerodromu", kazala je ministarka Mihajlović.

Dodaje da će ove ove godine biti završena dokumenta za potpuno novu pistu na aerodromu Morava.

"Postojeća pista gde nam sleću manji avioni će ostati, ali će se raditi još jedna pista kako bi na nju mogli da slete veliki i kargo avioni", naglasila je Mihajlović.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik