Robne rezerve RS prodaju imovinu vrijednu 6,5 miliona

Bez autora
Jan 23 2020

Prodaju imovine u Brezičanima, kod Prijedora, Rogatici i Bileći putem javnog nadmetanja oglasile su juče Robne rezerve Republike Srpske u sveukupnoj procijenjenoj vrijednosti od 6.511.386,37 KM, od čega je najvrednija imovina u Brezičanima, kod Prijedora.

Imovina u Brezičanima na licitaciji se nalazi četvrti put, dok je imovina u Rogatici i Bileći prvi put na licitaciji.

"Prodaja imovine stečajnog dužnika obaviće se putem usmenog javnog nadmetanja, licitacije, 26. februara, sa početkom u 13 časova u zgradi Okružnog privrednog suda u Banjaluci", navedeno je u oglasu.

Procijenjena vrijednost imovine u Brezičanima, zemljišta, građevinskih objekata sa pratećim sadržajem, te opremom iznosi 4.545.225,32 KM.

"Imovina se prodaje u paketu kao jedna cjelina, a na četvrtoj javnoj prodaji ona se prodaje po procijenjenoj vrijednosti, s tim da najniža cijena po kojoj se može prodati imovina na ovoj licitaciji ne može biti niža od jedne trećine procijenjene vrijednosti", ističe se u oglasu.

Procijenjena vrijednost zemljišta koje se prodaje u Brezičanima je 2.278.800 KM, građevinskih objekata 1.056.305,32 KM, te opreme 1.210.120 KM.

Na toj lokaciji nalazi se više građevinskih objekata, među kojima su upravna zgrada sa restoranom i pratećim sadržajima, administrativni objekat na ulazu u kompleks, skladište ulja i maziva, zgrada pumpe za gorivo i drugi objekti.

Ove nekretnine nalaze se u prigradskom naselju Brezičani, kod Prijedora. Sva fizička i pravna lica koja su zainteresovana da pogledaju ovu imovinu u Brezičanima mogu se javiti kontakt osobi Draganu Kusonjiću (065/382-019), koji je za "Nezavisne" rekao da se nada da će biti zainteresovanih kupaca.

"Tokom prošle licitacije bilo je četvoro-petoro koji su dolazili da pogledaju nekretnine. Dođu, pogledaju, kažu javiće se i poslije ne znam na čemu se to završilo", kaže Kusonjić, koji smatra da su dolazili zainteresovani ljudi koji bi pojedinačno kupili nešto od imovine, ali s obzirom na to da se ona prodaje u paketu, od toga odustaju.

"U prošloj licitaciji nije ništa prodano, sve to tako stoji i dalje. Nadamo se da će biti zainteresovanih tokom ove licitacije", kaže on.

I imovina u Rogatici, koja je prvi put na licitaciji, prodaje se u cjelini. Početna procijenjena cijena zemljišta, objekata sa pratećim sadržajem i opremom iznosi 1.418.359,85 KM.

"Ukupno procijenjena vrijednost imovine predstavlja početnu i najnižu cijenu ispod koje se imovina na prvoj licitaciji ne može prodati", navodi se u oglasu, u kom se ističe da se zemljište i građevinski objekti nalaze u predgrađu Rogatice, udaljeno od centra dva kilometra.

U ovom oglasu Robne rezerve RS prodaju i zemljište i građevinske objekte u Bileći, takođe u paketu, a procijenjena vrijednost je 547.801,20 KM. Ova cijena predstavlja početnu i najnižu cijenu ispod koje se imovina na ovoj prvoj licitaciji ne može prodati.

Pravo na nadmetanje za imovinu u Prijedoru, Rogatici i Bileći imaju sva domaća i strana pravna lica, preduzetnici i fizička lica koja su preuzela prodajnu dokumentaciju u predviđenom roku i uplatila depozit na račun stečajnog dužnika. Prodaja se vrši po načelu "viđeno-kupljeno", bez naknadnih prigovora i reklamacije na stanje imovine koja je predmet ponude.

Inače, sudbina ovog preduzeća bila je zapečaćena i prije nego što je počelo da radi, jer je od Republičke direkcije za robne rezerve, a čiji je pravni nasljednik, preuzelo i obaveze od oko 21 milion KM, tako da nije imalo šansu da pozitivno posluje.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik