Startovao Kaizen program

Bez autora
Jun 30 2014

Nakon detaljne analize podnetih prijava i poseta preduzećima koja su aplicirala za učešće u „Kaizen programu“, odabrano je 12 kompanija koje će biti uključene u program, i to: Elitas, Sila, Perform, FKL, Novkabel, FPM Agromehanika, DMV, Pitura, Zastava Inpro, Buck, Ming i DIP Livnica.Prvi sastanak svih učesnika programa je održan 25. juna 2014. godine u fabrici kompanije JTI u Senti, kao primeru uspešnog funkcionisanja „Kaizen-a“.

Startovao Kaizen programNakon detaljne analize podnetih prijava i poseta preduzećima koja su aplicirala za učešće u „Kaizen programu“, odabrano je 12 kompanija koje će biti uključene u program, i to: Elitas, Sila, Perform, FKL, Novkabel, FPM Agromehanika, DMV, Pitura, Zastava Inpro, Buck, Ming i DIP Livnica.

Prvi sastanak svih učesnika programa je održan 25. juna 2014. godine u fabrici kompanije JTI u Senti, kao primeru uspešnog funkcionisanja „Kaizen-a“. Tokom jula meseca, predstavnici SIEPA i JICA će posetiti sve kompanije učesnice programa i započeti sa konkretnim koracima i pripremama za uvođenje elemenata „Kaizen-a“. Nakon toga, sa svakom kompanijom pojedinačno će biti dogovorena precizan raspored poseta i satnica obuka.

Podsećamo, program zajednički finansiraju SIEPA i Japanska agencija za međunarodnu saradnju (JICA) kao deo tehničke pomoći namenjene Republici Srbiji, radi povećanja konkurentnosti srpskih privrednika na inostranom tržištu, kroz transfer znanja i najboljih praksi iz Japana. Program se sprovodi u cilju: unapređenja proizvodnih procesa i smanjenja broja škartova, poboljšanja procesa poslovanja - od nabavke do plasiranja finalnog prizvoda, profesionalizacije kadrova na japanski način.

Tehničko-konsultantsku pomoć odabranim srpskim privrednim društvima pružiće gospodin Susumu Kimure, japanski stručnjak iz JICA, ekspert za unapređenje proizvodnje.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik