Ferrero želi preuzeti belgijskog proizvođača keksa Delacre

Bez autora
Aug 01 2016

Italijanski proizvođač Nutelle Ferrero dostavio je putem jedne od svojih podružnica ponudu za preuzimanje belgijskog proizvođača keksa Delacre.Ovo je prilika da istražimo interesantno tržište u kojem Ferrero nije prisutan u ovom trenutku i koje ima značajan potencijal za rast, navode iz kompanije. Delacre je pod kontrolom turskog Yildiz Holdinga koji je, između ostalog, vlasnik čokoladnog branda Godiva i keksa McVitie, koji posluje odnedavno u sklopu tvrtke sa sjedištem u Londonu pod imenom Pladis.

Ferrero želi preuzeti belgijskog proizvođača keksa DelacreItalijanski proizvođač Nutelle Ferrero dostavio je putem jedne od svojih podružnica ponudu za preuzimanje belgijskog proizvođača keksa Delacre, izvijestio je list La Stampa u subotu.

"Ovo je prilika da istražimo interesantno tržište u kojem Ferrero nije prisutan u ovom trenutku i koje ima značajan potencijal za rast", citira list navode iz kompanije.

Delacre je pod kontrolom turskog Yildiz Holdinga koji je, između ostalog, vlasnik čokoladnog branda Godiva i keksa McVitie, koji posluje odnedavno u sklopu tvrtke sa sjedištem u Londonu pod imenom Pladis.

La Stampa nije objavila finansijske detalje ponude.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik