Ruski Aeroflot ušao u plus poslije gubitka u 2015. godini

Bez autora
Aug 29 2016

Neto profit Aeroflota dostigao je 2,5 milijardi rubalja u prvoj polovini ove godine, prema međunarodnim standardima finansijskog izvještavanja, saopštio je danas ruski avio-prevoznik.Kompanija je u istom periodu prošle godine imala gubitak od 3,5 milijardi rubalja. Operativna dobit Aeroflota iznosila je u prvih šest mjeseci 23,2 milijarde rubalja, što je četiri puta više nego u istom periodu prošle godine, navodi se u saopštenju.

Ruski Aeroflot ušao u plus poslije gubitka u 2015. godiniNeto profit Aeroflota dostigao je 2,5 milijardi rubalja (38,4 miliona dolara) u prvoj polovini ove godine, prema međunarodnim standardima finansijskog izvještavanja (IFRS), saopštio je danas ruski avio-prevoznik.

Kompanija je u istom periodu prošle godine imala gubitak od 3,5 milijardi rubalja (53,8 miliona dolara), izvještava agencija Tass.

Operativna dobit Aeroflota iznosila je u prvih šest mjeseci 23,2 milijarde rubalja (356,54 miliona dolara), što je četiri puta više nego u istom periodu prošle godine, navodi se u saopštenju.

Prihodi su u posmatranom šestomjesečnom periodu dostigli 224 milijarde rubalja (3,44 milijarde dolara), i veći su za 26,8 procenata u odnosu prvo polugodište 2015.

Ukupan dug avio-prevoznika smanjen je za 22,6 procenata, na 180 milijardi rubalja (2,76 milijardi dolara).

"Snažan rast prihoda od 26,8 odsto u prvom polugodištu 2016. ostvaren je kroz povećanje poslovnih aktivnosti. Rast putničkog saobaraćaja Grupe od 10,3 odsto duguje se nastavku jake tražnje za domaćim letovima i otvaranju novih međunarodnih linija", izjavio je zamjenik generalnog direktora za finansije, mrežu i upravljanje prihodima Šamil Kurmašov.

Prema njegovim riječima, iskorišćenost kapaciteta putničkih sjedišta povećana je za 2,9 procentnih poena, na 78,6 odsto, navodi ruska novinska agencija.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik