Sparkasse Bank: Krajnji cilj projekta je podstaći preduzetnički duh kod mladih

Bez autora
Sep 21 2016

Sparkasse Bank podržao je projekat "Nagrada za društvene promjene" (SIA) sa 16.000 KM, gdje mladi iz BiH apliciraju svoje ideje za osnivanje socijalnih biznisa, razrađuju ideje i poslovne planove pod mentorstvom stručnjaka iz privrede, te imaju priliku osvojiti tri novčane nagrade za najbolje poslovne ideje.Krajnji cilj projekta je podstaći preduzetnički duh kod mladih, te im pomoći da svoje poslovne ideje u konačnici i realizuju te se ekonomski osnaže i osamostale. Osim finansijske podrške, Sparkasse Bank mladima je osigurao i mentorstvo na tematskim radionicama.

Sparkasse Bank: Krajnji cilj projekta je podstaći preduzetnički duh kod mladihSparkasse Bank podržao je projekat "Nagrada za društvene promjene" (SIA) sa 16.000 KM, gdje mladi iz BiH apliciraju svoje ideje za osnivanje socijalnih biznisa, razrađuju ideje i poslovne planove pod mentorstvom stručnjaka iz privrede, te imaju priliku osvojiti tri novčane nagrade za najbolje poslovne ideje.

Krajnji cilj projekta je podstaći preduzetnički duh kod mladih, te im pomoći da svoje poslovne ideje u konačnici i realizuju te se ekonomski osnaže i osamostale.

Osim finansijske podrške, Sparkasse Bank mladima je osigurao i mentorstvo na tematskim radionicama.

"Rado pružamo podršku svim projektima koji doprinose poboljšanju kvalitete života mladih i pružaju im mogućnost za obrazovanje i zapošljavanje, i to ne samo u finansijskom smislu", istakla je Elmira Lalić, voditeljica Odjela za marketing i komunikacije Sparkasse Bank.

Ona je kazala da se iskreno nadaju da će ovaj projekat izroditi nekoliko mladih preduzetnika koji će donijeti pozitivne promjene u svom okruženju.

Na takmičenje se prijavilo 26 timova iz cijele zemlje, od kojih je žiri odabrao sedam najuspješnijih kao finaliste "Nagrade za društvene promjene".

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik