Tužba protiv Folksvagena teška 8,2 milijarde evra

Bez autora
Sep 21 2016

Investitori njemačke automobilske kompanije Folksvagen (VW) su podnijeli tužbe protiv te kompanije, zahtjevajući odštetu od 8,2 milijarde evra zbog gubitaka proizašlih iz skandala sa manipulacijama vrijednostima izduvnih gasova.Oko 1.400 tužbi protiv VW-a je trenutno pred sudom u njemačkom gradu Braunšvajgu, koji je zadužen za pravne sporove u regionu gdje je sjedište Folksvagena. Investitori su navodno pretrpjeli štetu zbog nepravovremenog Folksvagenovog informisanja akcionara o skandalu.

Tužba protiv Folksvagena teška 8,2 milijarde evraInvestitori njemačke automobilske kompanije Folksvagen (VW) su podnijeli tužbe protiv te kompanije, zahtjevajući odštetu od 8,2 milijarde evra zbog gubitaka proizašlih iz skandala sa manipulacijama vrijednostima izduvnih gasova, prenosi njujorška agencija "Blumberg".

Oko 1.400 tužbi protiv VW-a je trenutno pred sudom u njemačkom gradu Braunšvajgu, koji je zadužen za pravne sporove u regionu gdje je sjedište Folksvagena.

Investitori su navodno pretrpjeli štetu zbog nepravovremenog Folksvagenovog informisanja akcionara o skandalu.

VW je, međutim, negirao takve optužbe, navodi njujorška agencija.

Njemačka kompanija je priznala prošlog septembra da je u 11 miliona vozila isporučenih širom svijeta ugradila piratski softver koji je prikazivao lažne vrijednosti izduvnih gasova.

Kompanija je u junu pristala da plati više od 15,3 milijarde dolara na ime otkupa više od 475.000 vozila isporučenih SAD.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik