Marriott kupio Starwood i postao najveći lanac hotela na svijetu

Bez autora
Sep 26 2016

Hotelijerska kompanija Marriott International u petak je postala vlasnica lanca hotela Starwood Hotels & Resorts Worldwide čime je postala najveća kompanija ove vrste na svijetu. Marriott International sada pokriva hotele Marriott, Courtyard, Ritz Carlton, Sheraton, Westin, W i St. Regis.Riječ je o 5.800 objekata sa više od 1,1 milion soba u više od 110 zemalja svijeta. To znači da je svaka 15. soba na svijetu u vlasništvu Marriott Internationala. Marriott International je trenutno vlasnik 30 brand name hotela i veći je od kompanija Hilton Worldwide koja ima 773.000 soba i Intercontinental Hotels Group koja ima 766.000 soba.

Marriott kupio Starwood i postao najveći lanac hotela na svijetuHotelijerska kompanija Marriott International u petak je postala vlasnica lanca hotela Starwood Hotels & Resorts Worldwide čime je postala najveća kompanija ove vrste na svijetu.

Marriott International sada pokriva hotele Marriott, Courtyard, Ritz Carlton, Sheraton, Westin, W i St. Regis. Riječ je o 5.800 objekata sa više od 1,1 milion soba u više od 110 zemalja svijeta. To znači da je svaka 15. soba na svijetu u vlasništvu Marriott Internationala.

Marriott International je trenutno vlasnik 30 brand name hotela i veći je od kompanija Hilton Worldwide koja ima 773.000 soba i Intercontinental Hotels Group koja ima 766.000 soba.

Pregovori Marriotta i Starwooda traju godinu dana, a kupovina Starwooda koštala je blizu 11 milijardi eura. Potpuno sjedinjenje u jedinstven program neće se desiti prije 2018. godine.

Marriott International u Bosni i Hercegovini ima dva hotela - Residence Inn Sarajevo i Courtyard Sarajevo. Oba su izgrađena u posljednje dvije godine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik