Završetak rekonstrukcije fabrike vode u Užicu za godinu dana

Bez autora
Sep 27 2016

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović potpisala je danas ugovor o izvođenju radova na rekonstrukciji fabrike vode "Petar Antonijević" u Užicu, čime će se obezbediti vodosnabdevanje za 70.000 stanovnika. Mihajlović je, nakon potpisivanja ovog dokumenta sa gradonačelnikom Užica Tihomirom Petkovićem i direktorom preduzeća "Jedinstvo" AD Sevojno Mićom Mićićem, istakla da će radovi na izgradnji prve faze početi 8. oktobra i da će biti gotovi za godinu dana. Ona je rekla da njihova vrednost iznosi 400 miliona dinara, od čega je resorno ministarstvo izdvojilo 360 miliona, a grad Užice 40 miliona. Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture će budno pratiti realizaciju tog projekta i pomoći ukoliko bude problema tokom izvođenja radova, ukazala je Mihajlović.

Završetak rekonstrukcije fabrike vode u Užicu za godinu danaPotpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović potpisala je danas ugovor o izvođenju radova na rekonstrukciji fabrike vode "Petar Antonijević" u Užicu, čime će se obezbediti vodosnabdevanje za 70.000 stanovnika.

Mihajlović je, nakon potpisivanja ovog dokumenta sa gradonačelnikom Užica Tihomirom Petkovićem i direktorom preduzeća "Jedinstvo" AD Sevojno Mićom Mićićem, istakla da će radovi na izgradnji prve faze početi 8. oktobra i da će biti gotovi za godinu dana.

Ona je rekla da njihova vrednost iznosi 400 miliona dinara, od čega je resorno ministarstvo izdvojilo 360 miliona, a grad Užice 40 miliona.

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture će budno pratiti realizaciju tog projekta i pomoći ukoliko bude problema tokom izvođenja radova, ukazala je Mihajlović.

Petković je podsetio na to da su se još 2013. godine pojavile cijanobakterije u akumulaciji Vrutci i da je Vlada Srbije brzo reagovala i sa milion evra finansirala priključenje na alternativni izvor za snabdevanje – Sušička vrela, odakle se i sada snabdeva Užice.

On je podvukao da će u prvoj fazi biti završen najveći deo posla i da će nakon nje ponovo moći da se koristi voda iz akumulacije Vrutci, i dodao da je u toj fazi predviđena ugradnja lamenarnih taložnika, izgradnja opreme, ozonizacija, postavljanje peščanih filtera i deo laboratorije.

Mićić je rekao da će preduzeće "Jedinstvo" AD Sevojno završiti povereni posao kvalitetno i u roku, to jest da će biti ugrađena evropska oprema.

On je dodao da je ta firma već radila slične fabrike u Leskovcu i na Kopaoniku, kao i u Crnoj Gori.

Očekuje se da druga faza projekta bude okončana do kraja 2017. godine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik