Uspešna saradnja Ministarstva građevinarstva sa KfW bankom

Bez autora
Sep 27 2016

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovarala je danas sa ambasadorom Nemačke u Srbiji Akselom Ditmanom o realizaciji projekata sa Nemačkom razvojnom bankom (KfW) i infrastrukturnim projektima. Na sastanku su razmotreni trenutni status projekata u oblasti vodosnabdevanja i unapređenja komunalne infrastrukture koje resorno ministarstvo realizuje sa KfW bankom. Mihajlović, koja u ime Vlade koordinira aktivnostima državnih institucija u oblasti socijalnog uključivanja Roma i Romkinja, informisala je Ditmana i o planiranim aktivnostima na sprovođenju Strategije za socijalno uključivanje Roma i Romkinja u Srbiji za period od 2016. do 2025. godine.

Uspešna saradnja Ministarstva građevinarstva sa KfW bankomPotpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovarala je danas sa ambasadorom Nemačke u Srbiji Akselom Ditmanom o realizaciji projekata sa Nemačkom razvojnom bankom (KfW) i infrastrukturnim projektima.

Na sastanku su razmotreni trenutni status projekata u oblasti vodosnabdevanja i unapređenja komunalne infrastrukture koje resorno ministarstvo realizuje sa KfW bankom.

Mihajlović, koja u ime Vlade koordinira aktivnostima državnih institucija u oblasti socijalnog uključivanja Roma i Romkinja, informisala je Ditmana i o planiranim aktivnostima na sprovođenju Strategije za socijalno uključivanje Roma i Romkinja u Srbiji za period od 2016. do 2025. godine.

U oblasti integracije Roma od posebnog značaja su izrada Akcionog plana za sprovođenje strategije, usvajanje novog zakona o stanovanju i održavanju zgrada, kao i različiti projekti u vezi sa unapređenjem komunalne infrastrukture u neformalnim romskim naseljima.

Tokom susreta je bilo reči i o izgradnji koridora 10 i 11, mogućnostima za saradnju na projektima u oblasti vodnog saobraćaja, kao i o planovima za razvoj Aerodroma “Nikola Tesla” u Beogradu.

Ditman izrazio je zadovoljstvo saradnjom sa Ministarstvom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u prethodne dve godine, uz očekivanje da će uspešna saradnja biti nastavljena i u mandatu aktuelne Vlade.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik