Dojče banka zabranila nova zapošljavanja

Bez autora
Oct 13 2016

Najveća njemačka banka, Dojče banka opterećena pravnim problemima i mogućim kaznama, zabranila je nova zapošljavanja. Na taj način želi da smanji troškove i pojača povjerenje investitora. Dojče banci prijeti kazna do 14 milijardi dolara u SAD zbog prodaje hipotekarnih obveznica uoči finansijske krize 2008.U poruci šefovima odjeljenja, rukovodstvo Dojče banke je navelo da odluka da se ne zapošljavaju novi radnici odmah stupa na snagu.

Dojče banka zabranila nova zapošljavanjaNajveća njemačka banka, Dojče banka opterećena pravnim problemima i mogućim kaznama, zabranila je nova zapošljavanja.

Na taj način želi da smanji troškove i pojača povjerenje investitora, prenio je Blumberg.

Dojče banci prijeti kazna do 14 milijardi dolara u SAD zbog prodaje hipotekarnih obveznica uoči finansijske krize 2008.

U poruci šefovima odjeljenja, rukovodstvo Dojče banke je navelo da odluka da se ne zapošljavaju novi radnici odmah stupa na snagu, rekli su izvori iz banke za Blumberg.

Direktor Džon Krajan, koji je prošle godine došao na čelo Dojče banke, pokušava da je izvede iz krize - pad akcije Dojče banke ove godine je prepolovio njenu tržišnu vrijednost, između ostalog i zbog pravnog spora u SAD.

Krajan je ukinuo neka odjeljenja Dojče banke i bonuse za rukovodioce i smanjio broj zaposlenih za oko 9.000.

Akcije Dojče banke su nastavile da padaju danas sa smanjenjem od oko tri odsto.

Ove godine su pale 47 odsto što je jedan od najgorih rezultata u evropskom bankarskom sektoru. U junu je u Dojče banci radilo više od 101.000 ljudi, dok je na kraju 2014. imala 98.138 zaposlenih.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik