Turizam motor razvoja ekonomije

Bez autora
Oct 23 2016

Projekat "Sva čuda Crne Gore" je od velikog značaja za crnogorski turizam koji je prepoznat kao motor razvoja ekonomije, ocijenio je ministar održivog razvoja i turizma, Branimir Gvozdenović, na prvom sastanku stručnog žirija koji će vrijednovati prijave. Iz Ministarstva održivog razvoja i turizma saopšteno je da je sastanak stručnog žirija održan danas u prostorijama Ministarstva. Gvozdenović, koji je pozdravio prisutne i poželio im srećan rad na sastanku održanom u Ministarstvu, kazao je da mu predstavlja veliko zadovoljstvo što su prihvatili učešće u tako nesvakidašnjem projektu. Izuzetno mi je drago što je ovakvim sastavom ostvarena sinergija neprocjenjivog iskustva i inovativnih ideja mladih ljudi. Kao što znate, Vlada u saradnji sa strateškim partnerima ulaže puno u unapređenje vidljivosti Crne Gore kao posebne i drugačije destinacije na Mediteranu, što projekat Sva čuda Crne Gore i nudi, poručio je Gvozdenović članovima žirija.

Turizam motor razvoja ekonomijeProjekat "Sva čuda Crne Gore" je od velikog značaja za crnogorski turizam koji je prepoznat kao motor razvoja ekonomije, ocijenio je ministar održivog razvoja i turizma, Branimir Gvozdenović, na prvom sastanku stručnog žirija koji će vrijednovati prijave.

Iz Ministarstva održivog razvoja i turizma saopšteno je da je sastanak stručnog žirija održan danas u prostorijama Ministarstva.

Gvozdenović, koji je pozdravio prisutne i poželio im srećan rad na sastanku održanom u Ministarstvu, kazao je da mu predstavlja veliko zadovoljstvo što su prihvatili učešće u tako nesvakidašnjem projektu.

„Izuzetno mi je drago što je ovakvim sastavom ostvarena sinergija neprocjenjivog iskustva i inovativnih ideja mladih ljudi. Kao što znate, Vlada u saradnji sa strateškim partnerima ulaže puno u unapređenje vidljivosti Crne Gore kao posebne i drugačije destinacije na Mediteranu, što projekat Sva čuda Crne Gore i nudi“, poručio je Gvozdenović članovima žirija.

Predsjednik žirija, istoričar Živko Andrijašević pozdravio je članove žirija i rekao da mu je veliko zadovoljstvo jer je dio jednog stručnog tima, koji će vrijednovati ideje koje će doprinijeti valorizaciji i afirmaciji nečega što Crna Gora ima.

On je, kako je saopšteno iz Ministarstva, kazao da mu je zadovoljstvo što time uspostavljaju kontinuitet u sistematizaciji traganja za novim idejama i time daju podsticaj svim ljudima u Crnoj Gori da promišljaju na taj način i da uviđaju i otkrivaju ono što je skriveno.

"Mi nemamo potrebu za izmišljanjem priča i prošlosti, samo treba da prepoznamo ono što imamo. A zaista imamo mnogo toga ali nemamo sistematsko, kontunirano, posvećeno i stručno bavljenje onim što je naše nasleđe i tradicija“, naveo je Andrijašević.

On je poručio da taj projekat doživljava upravo kao podsticaj takvom prepoznavanju.

Ostali članovi su, pored Andrijaševića, Radoje Cerović, Rade Ljumović, Marko Petričević, Jelena Tomašević, Aleksandra Vuković, Nemanja Čavlović, Tanja Vujović, Igor Rakočević, Abaz Dizdarević i Marko Camaj.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik