„DES“ primer kako treba da funkcionišu socijalna preduzeća

Bez autora
Oct 23 2016

Državni sekretar Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Vlade Republike Srbije Nenad Ivanišević prisustvovao je juče svečanom obeležavanju 55-godišnjice postojanja preduzeća za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje invalida „DES“ u Subotici. Ivanišević je naglasio da je resorno ministarstvo u 2016. godini pomoglo preduzeće „DES“ sa više od 20 miliona dinara, istakavši da je ono primer dobre privatizacije, imajući u vidu da je proširen asortiman proizvoda, a zadržana proizvodnja, pri čemu je 70 odsto radnika sa invaliditetom. On je podvukao da je to preduzeće takođe primer kako treba da funkcionišu socijalna preduzeća, uz napomenu da država čini sve da sledeće godine bude donet zakon o socijalnom preduzetništvu, kako bi što više ugroženih kategorija stanovništva moglo da se zapošljava u ovakvim preduzećima.

„DES“ primer kako treba da funkcionišu socijalna preduzećaDržavni sekretar Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Vlade Republike Srbije Nenad Ivanišević prisustvovao je juče svečanom obeležavanju 55-godišnjice postojanja preduzeća za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje invalida „DES“ u Subotici.

Ivanišević je naglasio da je resorno ministarstvo u 2016. godini pomoglo preduzeće „DES“ sa više od 20 miliona dinara, istakavši da je ono primer dobre privatizacije, imajući u vidu da je proširen asortiman proizvoda, a zadržana proizvodnja, pri čemu je 70 odsto radnika sa invaliditetom.

On je podvukao da je to preduzeće takođe primer kako treba da funkcionišu socijalna preduzeća, uz napomenu da država čini sve da sledeće godine bude donet zakon o socijalnom preduzetništvu, kako bi što više ugroženih kategorija stanovništva moglo da se zapošljava u ovakvim preduzećima.

Preduzeće „DES“ bavi se proizvodnjom kazana za pečenje rakije i proizvoda od bakra. Trenutno zapošljava 57 radnika, od kojih je 38 sa invaliditetom, navodi se u saopštenju Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik