Objavljena ponuda za preuzimanje preostalih dionica FDS-a

Bez autora
Nov 20 2016

CID Adriatic Investments GmbH u današnjim je novinama objavio ponudu za preuzimanje preostalih dionica Fabrike duhana Sarajevo d.d. Austrijska investicijska kompanija, sukladno zakonskoj obvezi, objavila je ponudu za preuzimanje preostalih 770.234 dionica, odnosno 60,0942% ukupnih dionica Fabrike duhana Sarajevo d.d. (FDS). Cijena po dionici navedena u ponudi je 83,5 KM. Cjelokupna naknada za preuzimanje svih dionica koje su predmet ove Ponude je osigurana, deponovana na računu Registra za vrijednosne papire FBiH. CID-u je sredstva za preuzimanje preostalih dionica FDS-a, jednako kao i za kupnju dionica FDS-a na aukciji, osigurala kompanija British American Tobacco (BAT).

Objavljena ponuda za preuzimanje preostalih dionica FDS-aCID Adriatic Investments GmbH u današnjim je novinama objavio ponudu za preuzimanje preostalih dionica Fabrike duhana Sarajevo d.d.

Austrijska investicijska kompanija, sukladno zakonskoj obvezi, objavila je ponudu za preuzimanje preostalih 770.234 dionica, odnosno 60,0942% ukupnih dionica Fabrike duhana Sarajevo d.d. (FDS). Cijena po dionici navedena u ponudi je 83,5 KM.

Cjelokupna naknada za preuzimanje svih dionica koje su predmet ove Ponude je osigurana, deponovana na računu Registra za vrijednosne papire FBiH

CID-u je sredstva za preuzimanje preostalih dionica FDS-a, jednako kao i za kupnju dionica FDS-a na aukciji, osigurala kompanija British American Tobacco (BAT).

U skladu sa zakonskim propisima, dioničare FDS-a koji se odazovu ponudi za preuzimanje će Registar vrijednosnih papira Federacije BiH isplatiti u roku od 7 dana od isteka roka trajanja ponude za preuzimanje, iz depozita položenog od strane Ponudioca.

Ponuda za preuzimanje traje 28 dana od dana objavljivanja ponude za preuzimanje u dnevnim novinama.

Kako je ranije najavljeno, po uspješnom zaključenju ponude za preuzimanje CID ulazi u ekskluzivne pregovore s British American Tobacco o prodaji dijela duhanskog poslovanja FDS-a British American Tobaccu.

Sporazum CID-a i British American Tobacca bit će podložan glasanju dioničara FDS-a, due diligenceu od strane British American Tobacca te svim propisima i regulatornim odobrenjima.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik