Privatni sektor je kičma naše države

Bez autora
Nov 30 2016

Bosna Bank International i BBI VIP biznis klub danas su u Tuzli u saradnji sa Vladom Tuzlanskog kantona organizovali poslovne susrete privrednika iz ovog kantona. Namjera ove banke, kako je kazao direktor banke Amer Bukvić, jeste širenje saradnje između domaćih privrednika, jačanje poslovnih veza i otvaranje novih tržišta za privrednike.BBI banka želi da napravi ambijent pred Sarajevo Biznis Forum, da pripremimo projekte privrednika sa područja ovog kantona i da ih potom prezentiramo svijetu, te da na taj način popravimo poslovni ambijent, a da poduzetnicima omogućimo da prošire svoje poslovanje, kazao je Bukvić.

Privatni sektor je kičma naše državeBosna Bank International i BBI VIP biznis klub danas su u Tuzli u saradnji sa Vladom Tuzlanskog kantona organizovali poslovne susrete privrednika iz ovog kantona.

Namjera ove banke, kako je kazao direktor banke Amer Bukvić, jeste širenje saradnje između domaćih privrednika, jačanje poslovnih veza i otvaranje novih tržišta za privrednike.

"BBI banka želi da napravi ambijent pred Sarajevo Biznis Forum, da pripremimo projekte privrednika sa područja ovog kantona i da ih potom prezentiramo svijetu, te da na taj način popravimo poslovni ambijent, a da poduzetnicima omogućimo da prošire svoje poslovanje", kazao je Bukvić.

Tokom boravka u Tuzli menadžment BBI banke susreo se i sa predstavnicima Vlade TK-a, s kojima su razgovarali o mogućnostima saradnje u području podrške privredi i malim i srednjim preduzećima.

"Želimo da napravimo ambijent u kojem će ulaganja u nove projekte i nova zapošljavanja biti isplativija. Mi ćemo obezbijediti dugoročnija sredstva za privrednike i jeftinija, s tim da će privrednici morati pokazati malo hrabrosti, bez obzira na ekonomsku situaciju u svijetu, te napraviti iskorak i investirati u svoje biznise. Mislim da je privatni sektor kičma opstanka naše ekonomije i naše države, ali ih moramo mobilizovati da nađu investitore i tržište za svoje proizvode", dodao je Bukvić.

Činjenicu da je u posljednje vrijeme sve više poslovnih susreta privrednika kantonalni ministar za razvoj Nermin Hodžić pravda pozitivnim pokazateljima u privredi.

"Kada su banke zainteresovane za saradnju sa privrednicima i kada su sve učestaliji ovakvi sastanci, jasan je pokazatelj da privreda ide dobrim putem, jer banke idu tamo gdje je profit. Ovo je dobar znak da privreda TK-a ide uzlaznom putanjom i mi smo tu da to održimo i ubrzamo", kazao je ministar Hodžić.

Također, govora je bilo i o mogućnostima saradnje na području zajedničke promocije razvojnih projekata i privlačenju stranih investicija, a predstavnici banke ponudili su svoje usluge i posredovanje u pregovorima sa investitorima.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik