Dug za doprinose 452 miliona KM

Bez autora
Feb 27 2017

Fond PIO RS na kraju prošle godine potraživao je na ime doprinosa za penzijsko i invalidsko osiguranje 452,3 miliona KM, što je za 38 miliona više u odnosu na godinu ranije.Dug javnih preduzeća iznosi 111,9 miliona, dok privatna preduzeća duguju 110,2 miliona KM. Dug preduzeća nad kojima je pokrenut stečaj ili likvidacija iznosi 105,6 miliona maraka, rekli su u Fondu PIO RS. Dodali su da se preostala dugovanja odnose na lokalne zajednice, odnosno preduzeća čiji je osnivač opština te dug po osnovu reprogramiranih obaveza i drugo.

Dug za doprinose 452 miliona KMFond PIO RS na kraju prošle godine potraživao je na ime doprinosa za penzijsko i invalidsko osiguranje 452,3 miliona KM, što je za 38 miliona više u odnosu na godinu ranije.

- Dug javnih preduzeća iznosi 111,9 miliona, dok privatna preduzeća duguju 110,2 miliona KM. Dug preduzeća nad kojima je pokrenut stečaj ili likvidacija iznosi 105,6 miliona maraka - rekli su u Fondu PIO RS.

Dodali su da se preostala dugovanja odnose na lokalne zajednice, odnosno preduzeća čiji je osnivač opština te dug po osnovu reprogramiranih obaveza i drugo.

Najveći dužnici za doprinose su Univerzitetski klinički centar RS sa 36,1 milion KM, "Svislajon IAT" Trebinje 9,8 miliona te opšta bolnica "Sveti apostol Luka" Doboj sa 9,4 miliona KM duga.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik