Na Sajmu malih porodičnih firmi 40 izlagača iz cijele BiH

Bez autora
Mar 15 2017

Na Sajmu malih porodičnih firmi koji je otvoren danas na Trgu Alija Izetbegović u Sarajevu predstavlja se 40 izlagača iz cijele Bosne i Hercegovine.Admir Kapo, predsjednik Udruženja "Kupujmo i koristimo domaće", koje je organizator sajma, istakao je da su prisutne firme koje se bave proizvodnjom meda i ljekobilja, iz oblasti tekstila, kućne radinosti, kožne galanterije, proizvodnje nakita, organske proizvodnje, te iz drugih djelatnosti.

Na Sajmu malih porodičnih firmi 40 izlagača iz cijele BiHNa Sajmu malih porodičnih firmi koji je otvoren danas na Trgu Alija Izetbegović u Sarajevu predstavlja se 40 izlagača iz cijele Bosne i Hercegovine.

Admir Kapo, predsjednik Udruženja "Kupujmo i koristimo domaće", koje je organizator sajma, istakao je da su prisutne firme koje se bave proizvodnjom  meda i ljekobilja,  iz oblasti  tekstila, kućne radinosti, kožne galanterije, proizvodnje nakita, organske proizvodnje, te iz drugih djelatnosti.

- Riječ je o malim porodičnim firmama koje su ograničene kapacitetom i za koje su ovakve manifestacije jedinstvena prilika da predstave svoje proizvode i dođu do novih kupaca - rekao je Kapo.

Dodao je ovakve obrte smatra korisnim ćelijama društva jer se radi o ljudima koji su se sami organizirali i osigurali radna mjesta sebi i svojim porodicama, te stvaraju novo ekonomsko dobro i nude proizvode koji su zdravi i korisni.

Kapo je naveo da ih je prvog dana sajma poslužilo lijepo vrijeme i da je interes građana dobar, te da se nada da će tako biti i u narednim danima.

Naglasio je da će svi koji posjete sajam moći pronaći nešto za sebe i da očekuje da će i izlagači na kraju biti zadovoljni.

Sajam je otvoren do 18. marta.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik