Ratarima uplaćeno još 2,83 miliona KM

Bez autora
Mar 22 2017

Agencija za agrarna plaćanja Republike Srpske uplatila je juče na račune poljoprivrednika ukupno 2,83 miliona KM po osnovu podsticaja za poljoprivrednu proizvodnju za prošlu godinu, saopšteno je iz Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS.Iz Ministarstva su dodali da se nove uplate mogu očekivati već do kraja ove sedmice i podsjetili da je Agencija za agrarna plaćanja u petak isplatila oko 10,5 miliona KM po osnovu podsticaja za 2016. godinu.

Ratarima uplaćeno još 2,83 miliona KMAgencija za agrarna plaćanja Republike Srpske uplatila je juče na račune poljoprivrednika ukupno 2,83 miliona KM po osnovu podsticaja za poljoprivrednu proizvodnju za prošlu godinu, saopšteno je iz Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS.

Iz Ministarstva su dodali da se nove uplate mogu očekivati već do kraja ove sedmice i podsjetili da je Agencija za agrarna plaćanja u petak isplatila oko 10,5 miliona KM po osnovu podsticaja za 2016. godinu.

Uplaćene premije prošle sedmice odnosile su se na mlijeko, pšenicu, voće i povrće, te za tov junadi. 

Predsjednik Udruženja poljoprivrednika i mljekara RS Vladimir Usorac kaže da novac stiže u pravo vrijeme s obzirom na to da počinje proljećna sjetva.

- Uplaćeni novac će nam dobro doći da započnemo sjetvu i daće nam mogućnost da primijenimo agrotehničke mjere. Ova sredstva su presudna da postignemo visoke prinose - kaže Usorac.

On navodi da ratari ipak nisu u potpunosti zadovoljni, te da će biti tek kada im bude isplaćen kompletan prošlogodišnji dug.

- Očekujem da će nam Vlada RS i resorno ministarstvo do 25. marta isplatiti sve podsticaje iz 2016. godine kako smo ranije i zahtijevali i nadamo se skorom sastanku sa predsjednikom Srpske Miloradom Dodikom da vidimo u kom pravcu ide naša poljoprivreda - rekao je Usorac.

U Ministarstvu poljoprivrede ranije su istakli da će nakon uplate planiranih 15 miliona KM neisplaćeno ostati još 18 miliona podsticaja iz prošle godine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik